De prin lume adunate

#hobby-uri #inot #fotografiat #pescuit #hobby-uri de vara

Hobby-uri de vara

In sezonul estival petrece mai mult timp in aer liber, alaturi de familie si prieteni. In aceasta vara poti invata lucruri noi, precum inot sau fotografiat, sau iti poti insoti iubitul la pescuit. De asemenea, vara poti petrece mai mult timp la strand, unde poti practica si alte sporturi precum voleiul.
 

Inot


Inotul este unul dintre cele mai frumoase si eficiente sporturi. El poate fi practicat atat vara cat si iarna si se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, de la copii la batrani. Pe langa miscare, pierderea unui numar consistent de calorii, inotul este si o activitate relaxanta care te va binedispune dupa orele de munca.

Echipamentul de inot trebuie format din costum de baie, prosop, ochelari, papuci gel de dus si deodorant. Daca nu stii sa inoti, exista numeroase scoli care te vor initia in acest sport antrenant.

In Bucuresti poti inota la piscinele si strandurile deschise pe toata durata verii. Unele stranduri au si program de noapte. De asemenea, la complexul Lia Manoliu exista doua bazine olipice unde te poti racori in zilele caniculare de vara. Mai poti inot si la Miramar Club, IDM Club, Bambii Sporting Club sau world class Health Academy. La aceste cluburi vei plati intrarea pentru o zi de plaja si inot sau poti achizitiona un abonament lunar.
 

Pescuit


Pescuitul este unul dintre hobby-urile cele mai relaxante. Fie ca vrei sa iti impresionezi prietenii cu capturile tale fenomenale sau fie ca vrei sa petreci o zi linistita, in natura, departe de zgomotul si agitatia Bucurestiului, poti alege sa te relaxezi pe malul uneia din baltile din jurul capitalei.

In majoritatea localitatilor din jurul Bucurestiului sunt amenajte balti pentru pescuit , destinate atat pescarilor amatori cat si celor profesionisti. De la Domnesti la Moara Vlasiei , Cernica, Afumati, Peris sau Tancabesti , exista cate un loc pentru gusturile celor mai pretentiosi pescari. In plus, la multe dintre aceste balti s-au amenajat centre de agrement, moteluri, terase si restaurante.

Astfel, poti merge la Movilita, Buturugeni, Peris, Fundulea, Moara Vlasiei 2, Afumati 2 sau Tancabesti. Aceste balti percep o taxa, pentru 12 sau 24 de ore.
 

Fotografiat


In aceasta vara invata ceva nou. Cursurile de fotografie sunt unele dintre cele mai interesante si atractive. Aceste cursuri se desfasoara pe parcursul a trei luni. Nu ajungi fotograf dupa ce urmezi un curs de fotografie, insa aceasta poate deveni o modalitate cel putin interesanta de a-ti petrece timpul liber.

La un curs de initiere in fotografie, vei invata despre aparatele de fotografiat si principale lor functii, precum si despre "magia" prin care apare o fotografie. De obicei, profesorii nu pierd prea mult timp cu partea tehnica si vor trece la explicarea fotografiilor intr-un mod cat mai practic. Pe scurt, vor fi expuse fotografii reusite sau mai putin reusite si se vor explica greselile de cadraj, lumina, perspectiva etc.

Cea mai interesanta parte a cursurilor de fotografie consta in temele practice. Aceasta este o adevarata provocare pentru fotografii amatori, dar si pentru cei profesionisti. Vei observa ca ai nevoie de multa inventivitate pentru a reda sentimentele umane sau pentru a crea o anumita atmosfera.

Si toate acestea intr-o simpla poza. Nu este dificil sau imposibil, din contra, la cursuri ti se vor oferi instrumentele cognitive necesare pentru realizarea unor astfel de imagini fotografice.

Poti invata sa fotografiezi la Fundatia Calea Victoriei, foto Pro sau la Casa de Cultura a Studentilor .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea