De prin lume adunate

#humanitas fiction #humanitas #recenzie #concurs #henry miller #anais nin #henry si june

Henry si June din jurnalul dragostei

Este vorba despre un jurnal al dragostei . Si totusi, nu este un roman numai despre sex asa cum ti-ai putea imagina. Pe langa cele cateva scene erotice, vei fi partas la framantarile interioare ale unei femei care are cinci parteneri sexuali in acelasi timp.

Daca doresti sa castigi acest roman, participa la impreuna cu editura Humanitas Fiction. De data aceasta, ai sanse mai mari sa iti imbogatesti biblioteca cu acest exemplar deoarece vom avea doi castigatori.

Anis Nin a publicat pentru prima data acest jurnal la inceputul anilor ’30. Iar aceasta inseamna sa ai mult curaj. De ce? In primul rand, Anais Nin s-a indragostit de varul ei pe care l-a iubit patimas o lunga perioada de timp. Mai tarziu, s-a indragostit de (celebrul autor al trilogiei Sexus, Plexus, Nexus) si de sotia acestuia. I-a iubit  pe amandoi cu frenezie si in acelasi timp cu toate ca era casatorita si foarte atasata de sotul ei.

La prima vedere, ai putea spune ca era o fiinta cam dezechilibrata si innebunita dupa senzatii si experiente noi, in timp ce etica nu era chiar punctul ei forte. Marturie stau incestul, lesbianismul si adulterul pe care le-a practicat fara rezerve. Si totusi, daca Anais Nin a fost o fiinta care avea pur si simplu un simt mai ciudat al iubirii? Din tot discursul ei narativ rezulta ca era o persoana complexa, incapabila de a gasi intr-un singur om tot ceea ce avea nevoie pentru a fi fericita.

In , Anais noteaza toate gandurile si senzatiile sale in legatura cu aceste iubiri. Printre altele, vei putea sa il cunosti mai in detaliu pe omul Henry Miller . Acest scriitor de o ferocitate iesita din comun si de un cinism amar la adresa femeilor se dovedeste a fi in ochii lui Anais Nin un amant atent la detalii si un iubit pretios. La randul lui, desi indragostit si absolut fascinat de propria lui sotie, Henry nu se poate abtine sa nu apeleze la prostituate sau la alte femei.

In ceea ce il priveste pe varul ei Eduardo, autoarea jurnalului simte o atractie irezistibila fata de acesta. Daca Henry ii ofera iubirea trupeasca si ii trezeste instinctele cele mai obscure, Eduardo ii alimenteaza partea spirituala si ii ofera tandrete si poezie. La randul ei, June, sotia lui Henry este cea care creeaza mister si povesti fara de care Anais simte ca nu mai poate trai. Si chiar asa si este deoarece, dupa cum insasi scriitoarea noteaza, dupa ce a cunoscut-o pe June, s-a schimbat fundamental, iar partea sa masculina a capatat o importanta neasteptata.

Desi personaje secundare, sotul Hugo sau psihiatrul Allendy par a fi cei mai castigati din intalnirile cu Anais. Aceasta are nevoie de stabilitatea, de traiul indestulat pe care i-l ofera Hugo, precum si de iubirea neconditionata a acestuia si, astfel, nu va renunta niciodata la el. Pe de alta parte, psihiatrul Allendy este cel care afla toate secretele pacientei lui si poate, astfel, sa gaseasca noi cai de a se apropia de aceasta si de a o pastra.

Cartea Henry si June a fost ecranizata in 1990, Uma Thurman interpretand rolul lui June, iar rolul lui Henry Miller.

Daca vrei sa iti completezi biblioteca si cu aceasta carte, participa la concursul nostru si in data de 29 ianuarie , vei afla daca ai castigat

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea