De prin lume adunate

#sfantu gheorghe #festivalul anonimul #delta_dunarii #festival international de film

Hai la Sfantu Gheorghe in Delta, la festivalul Anonimul

festivalul international de film independent anonimul are loc in perioada 8 - 14 august, la Sfantu Gheorghe , in Delta Dunarii. Regizorul turc Nuri Bilge Ceylan este invitatul special al acestei editii a Festivalului International de Film Anonimul.

Nuri Bilge Ceylan va fi prezent la proiectia in premiera in Romania a celui mai recent film al sau, Once Upon a Time in Anatolia/ A fost odata in Anatolia, castigator al Marelui Premiu la festivalul international de film de la Cannes din anul 2011.
 

Ce filme vedem la Festivalul International de Film Anonimul


Cele 7 titluri propuse de selectorul Ludmila Cvikova pentru Competitia de Lungmetraj a celei de-a 8-a editii sunt:

Gromozeka, regia Vladimir Kott, Rusia, 2011
Competitia Oficiala, Festivalul International de Film de la Rotterdam, 2011

The House/ Casa, regia Zuzana Liova, Slovacia- Cehia, 2011
Forum, Berlinale 2011

The Journals of Musan/ Jurnalul lui Musan, regia Jung-bum Park, Coreea de Sud, 2010
Tiger Award, Festivalul International de Film de la Rotterdam, 2011

Majority/ Majoritate, regia Seren Yuce, Turcia, 2010
Trofeul Luigi de Laurentiis, Venetia 2010

Outbound/ Periferic, regia Bogdan George Apetri, Romania, 2010
Premiul Boccalino d'Oro pentru Cea mai buna interpretare- Ana Ularu,
Festivalul International de Film de la Locarno, 2010

Shelter/ Adapostul, regia Dragomir Sholev, Bulgaria, 2010
Marele Premiu, Festivalul International de Film de la Sofia, 2011

Wasted Youth/ Tinerete irosita, regia Argyris Papadimitropoulos, Jan Vogel, Grecia, 2011
Competitia Oficiala, Festivalul International de Film de la Rotterdam, 2011.

The Tree of Life, premiat cu Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes anul acesta, va fi prezentat in premiera in Romania in deschiderea festivalului. The Tree of Life, cu Brad Pitt in rolul principal, prezinta povestea unei familii din centrul Statelor Unite, in anii '50, urmarind traseul vietii celui mai mare dintre frati, Jack. Acesta trece de la inocenta copilariei la deziluziile maturitatii, in incercarea de a se impaca cu tatal sau.
 

Sfantu Gheorghe - mai mult decat o destinatie de vacanta


Sfantu Gheorghe iti ofera clipe de relaxare, mult soare, plaja salbatica, mare lina, stuf, pelicani si lebede, iar Delta Dunarii este cu siguranta o destinatie pe care nu trebuie sa o ratezi. Daca esti un impatimit al pescuitului, Sfantu Gheorghe este o zona in care poti sa practici acest hobby. Daca ai ajuns la Sfantu Gheorghe nu trebuie sa ratezi plimbarea cu barca pe canalele deltei. In localitate exista mai multe tipuri de ambarcatiuni cu care poti pleca in excursia prin delta.

Daca esti pasionat de pasari, zona Sfantu Gheorghe adaposteste o mare varietate de pasari precum pelicani, lebede albe, cormorani, egrete, gaste si rate salbatice, starci sau lopatari. La Sfantu Gheorghe turistii pot alege mai multe trasee pe canalele si lacurile deltei. Unul dintre aceste trasee cuprinde si insula Sacalin, cherhanaua din Sfantu Gheorghe, care a fost cea mai mare din delta sau canalul turcesc.

Plaja din Sfantu Gheorghe este una dintre putinele plaje salbatice din Romania. Plaja se afla la vreo 3 kilometri de sat si poti ajunge acolo fie pe jos, fie cu trocariciul, un vehicul improvizat cu vagoane, tras de un tractor. Plaja de la Sfantu Gheorghe este imensa si se intinde pe o suprafata de 38 de kilometri, pana la Sulina. Nisipul este unul dintre cele mai fine de pe litoralul romanesc , iar adancimea marii creste lin, astfel ca poti inainte fara grija chiar si cativa kilometri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea