De prin lume adunate

#timp liber #unde iesim #green horses on the wall #terasa #cafenea #bucuresti

Green Horses on The Wall - Prea multa gheata pentru un simplu cocktail

Green Horses on The Walls este o cafenea cu terasa, amplasata intr-o zona in care mai gasesti cel putin inca 4-5 localuri de acelasi gen.
Pe Matei Voievod, la numarul 90, pe stanga (cum vii dinspre zona Vatra Luminoasa) te intampina o curte deasupra careia atarna o bucata de lemn pe care scrie green horses on the wall cu un argintiu kitchos.
Ce treaba are argintiul ala cu caii verzi pe pereti, habar nu am. La fel de inspirata mi se pare si ideea de a numi carciuma in limba lui Shakespeare, cand suna genial in limba romana: Cai verzi pe pereti.
Pe terasa nu patrunde nici un pic de soare, umbrelele Ciuc mari cat toate zilele indeplinindu-si menirea cu succes. Bejul este predominant, atat scaunele impletite din rachita, cat si mesele fiind vopsite in aceasta culoare. Cai sunt pe pereti, insa nici vorba de culoarea verde.
Intr-un colt al terasei este suspendat un televizor cu plasma blocat pe Discovery Channel , in timp ce fundalul sonor este asigurat de muzica deloc deranjanta: Eric Clapton , U2, The Verve etc.
Cand am ajuns eu acolo, terasa parea parasita. Se vede treaba ca este inca vacanta si grosul clientilor, studentii si profesorii de la UNATC inca nu s-a intors in Bucuresti.
Fara sa observ, ma trezesc ca un nene imi baga sub nas meniul. Initial am crezut ca e un client de-al casei, caci tinuta lui numai a chelner nu semana.
Din start mi-am infranat pornirea gurmanda. Meniul jerpelit care zacea in fata mea nu continea nici pic de mancare, asta daca nu punem la socoteala alunele (7 lei) si chips-urile (4 lei). In rest cafele si bautura cat cuprinde.
Un expresso simplu il gasesti la 6 lei, in vreme ce o ciocolata calda cu frisca costa 9 lei. Berea are preturi pentru toate buzunarele (Ursus si Silva la sticla de 0,5- l – 5 lei, Fischer la 0,65 – 14 lei). Oferta de vinuri la sticla incepe undeva pe la 25 lei si se opreste la 40 lei.
Daca ai chef sa testezi niste cocktailuri alcoolice trebuie sa scoti din buzunar intre 11 si 16 lei. Cocktailurile non-alcoolice sunt numai trei la numar, iar cel mai ieftin costa 10 lei. O apa plata/ minerala la 0.,5 costa 4 lei, in vreme ce sucurile cu acid sau fara le gasesti la sticla de 0.25 si au preturi care variaza intre 4, 5 si 6 lei.
Am comandat un cocktail non-alcoolic botezat Colibri a carui compozitie promitea mult: suc de portocale, suc de ananas, grenadine, cola si gheata. Baiatul mi-a luat rapid comanda si a aterizat fix in 10 minute cu un pahar decorat sic cu umbreluta, cu bucati de portocla si gheata. M-am bucurat cand am descoperit ca era extrem de rece, exact cum imi doream, insa cocktailul nu avea nici macar un strop de cola, iar cand am ajuns la jumatatatea paharului m-am trezit ca sorbeam cu nesat din apa lasata de cuburile de gheata.
Daca esti chinuit de vreo nevoie fiziologica, poti merge fara grija la toaleta acestui local. Daca vrei sa zabovesti ceva mai mult in cabina cu grupul sanitar, iti recomand sa iti lasi burta acasa, pentru ca usa se deschide doar pe jumatate si cu greu te poti strecura inauntru.
Puncte tari:
-Preturi medii;
-Terasa racoroasa;
-central
Puncte slabe:
-toaleta;
-gheata in exces din cocktailul Colibri si probabil din alte bauturi
-lipsa mancarii sau oricarui fel de gustari
Adresa Green Horses on The Wall: Str.Matei Voievod nr. 90, Bucuresti, telefon: 0729. 59.18.44

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea