De prin lume adunate

#ger #inghet #poze #imagini incredibile #imagini incredibile ger

Terra sub gheata! Imagini incredibile surprinse in timpul inghetului

Adorata si hulita in aceeasi masura, iarna este un anotimp fascinant care, gratie zapezilor, dar mai ales a temperaturilor scazute, da nastere unor peisaje absolut fabuloase, cat si unor situatii irepetabile. Iar cand toate acestea sunt surprinse de aparatul de fotografiat, rezulta un set de imagini incredibile. Iata-le pe cateva dintre cele mai spectaculoase!

Farul inghetat

Gerurile naprasnice care au lovit SUA in aceasta iarna au dus la formarea unor peisaje parca desprinse din basmul "Craiasa Zapezii"! Unul dintre acestea are in prim-plan un far complet acoperit de gheata, situat in lacul Michigan. Superba "sculptura de gheata" si-a facut aparitia, semeata, dupa ce orasul Saint Joseph a fost maturat de un vortex de origine polara.

Foto: JohnMcCormick

Apele de gheata ale Cascadei Niagara

Nici Canada n-a fost scutita de valul de ger polar care a lovit continentul american in luna ianuarie. Astfel a fost posibil si un fenomen foarte rar: inghetarea apelor cascadei Niagara! Celebra cascada, situata la granita dintre SUA si Canada, s-a transformat, pret de cateva zile, intr-o feerie de gheata care a atras numerosi vizitatori curiosi si ale carei fotografii au facut, in scurt timp, inconjurul lumii.


Foto: Reuters

Geneva, varianta inghetata

In 2007, o furtuna puternica abatuta asupra lacului Leman din orasul elvetian Geneva a transformat o buna parte din localitate intr-o uriasa sculptura de gheata! Masinile, strazile, bancile si copacii aflati in apropierea lacului au fost acoperiti de apa si, ulterior, au inghetat din cauza temperaturilor foarte scazute. Rezultatul este de-a dreptul spectaculos!

Sursa foto: hoax-slayer.com

Pestii inghetati

In luna ianuarie, un intreg banc de pesti a inghetat in apropierea tarmului insulei norvegiene Lovund. Desi temperatura exterioara nu era mai scazuta de minus 8 grade Celsius, vantul extrem de rece a favorizat inghetarea apei aproape de mal, odata cu bancul mare de pesti care, conform spuselor cercetatorului Aril Slotte de la Havforskningsinstituttet (Institutul de Cercetare Marina), ar fi incercat sa scape de un pradator.

Foto: IngolfKristiansen

Sursa foto principala: hoax-slayer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea