De prin lume adunate

#fotografie #hobby #arta fotografica #cursuri fotografie

Fotografiatul, arta si pasiune

 

Fotografia este una dintre cele mai apreciate si renumite arte, atat un hobby, cat si o modalitatea de a exprima frumosul. Daca vrei sa valorifici la maxim timpul liber, te poti inscrie la un curs de fotografie, unde vei invata cum sa manuiesti aparate foto si cum sa faci fotografii senzationale.

 

 

Ce vei invata la cursurile de fotografiat

La cursurile de fotografie vei invata despre aparate foto si principale lor functii, dar si despre procesul de realizare a unei fotografii. Aceste cursuri sunt axate mai multe pe partea practica decat cea teoretica, care va fi invata pe parcurs.

Pentru explicarea greselilor, se vor expune fotografii reusite si fotografii proaste si se va arata modul corect si gresit de cadraj, lumina sau perspectiva. Partea cea mai interesanta a cursului de fotografie este cea practica, o adevarata provocare pentru fotografii amatori si profesionisti. Pentru aceasta proba este nevoie de multa inventivitate pentru a reda atmosfera potrivita sau sentimentele umane.

Cursurile de fotografie vor oferi instrumente cognitive necesare pentru realizarea unor fotografii reusite.

Cum sunt structurate cursurile

Cursurile de fotografie imbina notiuni teoretice cu activitatea practica si raspunde atat intrebarilor de ordin tehnic cat si estetic, iar structura in care a fost conceput urmareste descoperirea si dezvoltarea aptitudinilor creative, ghidarea si stimularea acestei creativitati.

Primele capitole ale cursului de fotografie sunt concentrate pe aparate foto si modul cum acestea functioneaza. Cursantii vor afla notiuni interesante despre expunere, obiective, diafragma, timp sau camp de profunzime. De asemenea, la curs vei afla notiuni interesante despre aparate foto digitale si aparate foto de film.

La cursuri vei mai afla si despre sursele de iluminare si expresivitatea luminii, reguli de compozitie si incadratura si genuri fotografice.

O parte importanta a cursurilor este dedicata exercitiilor practice. Cursantii vor realiza fotografii cu aparate foto clasice si aparate foto stenope. De asemenea, vor invata notiuni interesante despre developarea pe hartie fotografica.

Pentru participarea la cursuri, nu este obligatorie detinerea de aparate foto. De cele mai multe ori, organizatorii pun la dispozitie materiale, aparate foto, filme si hartie fotografica.

In Bucuresti exista o serie de centre care organizeaza cursuri de fotografie, atat pentru amatori, cat si pentru profesionisti. Astfel, poti merge la cursurile organizate de Fundatia Calea Victoriei, Foto PRO sau Casa de Cultura a Studentilor .

Daca vrei sa te instruiesti online in secretele fotografiei, ai de ales intre tutorialele site-urilor de specialitate. Foto Magazin, Photo Cami, Zona Foto sau Agora Foto sunt cateva dintre site-urile unde te poti perfectiona in fotografie.

Astfel, daca esti pasionat de fotografie si vrei sa iti petreci timpul liber intr-un mod placut, te poti inscrie la astfel de cursuri. Acestea sunt un mod potrivit de a cunoaste persoane noi si de a descoperi pasiuni interesante.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea