De prin lume adunate

#hobby #cursuri foto #fotografie #timp liber #casa de cultura a studentilor #foto pro #fundatia calea victoriei #fotomagazin

Fotografia in cateva cursuri

Cursurile de fotografie au o durata variabila. De obicei, se desfasoara pe parcursul a trei luni. Nu ajungi fotograf dupa ce urmezi un curs de fotografie, insa aceasta poate deveni o modalitate cel putin interesanta de a-ti petrece timpul liber. Nu de alta, dar, poate, iti descoperi o pasiune care avea nevoie de un ghid pentru a iesi la lumina.

Daca esti o persoana ocupata, este bine sa stii ca unele centre fotografice isi ajusteaza programul in functie de preferintele cursantilor. De asemenea, nu este nevoie sa detii au aparat performant. De altfel, in etapa de initiere, orice foto este acceptat. Cu timpul, vei decide singur daca vrei sa fii un profesionist al fotografiei sau daca vrei, pur si simplu, sa transformi aceasta activitate intr-un hobby amuzant.

Ce vei invata

La un curs de initiere in fotografie, vei invata despre aparatele de fotografiat si principale lor functii, precum si despre "magia" prin care apare o fotografie. De obicei, profesorii nu pierd prea mult timp cu partea tehnica si vor trece la explicarea fotografiilor intr-un mod cat mai practic. Pe scurt, vor fi expuse fotografii reusite sau mai putin reusite si se vor explica greselile de cadraj, lumina, perspectiva etc.

Cea mai interesanta parte a cursurilor de fotografie consta in temele practice. Aceasta este o adevarata provocare pentru fotografii amatori, dar si pentru cei profesionisti. Vei observa ca ai nevoie de multa inventivitate pentru a reda sentimentele umane sau pentru a crea o anumita atmosfera. Si toate acestea
intr-o simpla poza. Nu este dificil sau imposibil, din contra, la cursuri ti se vor oferi instrumentele cognitive necesare pentru realizarea unor astfel de imagini fotografice.

foto in Bucuresti

La calea victoriei ai de ales intre doua ateliere. Cursul adresat incepatorilor dureaza sapte ateliere si costa 250 RON. Unul dintre meritele acestui curs este ca te invata sa intelegi fotografia. Pe langa lectii de tehnica, ai ocazia sa descoperi instrumentele prin care se poate decodifica o fotografie.

Cursul pentru avansati ofera o analiza inedita a imaginilor captate, de-a lungul timpului, de catre mari fotografi , celebri in toata lumea. Acest curs este, de fapt, o interpretare poetica a fotografiei prin care vei invata sa citesti in profunzime imaginile pe care le vezi.

De asemenea, la cursul de fotografie propus de calea victoriei , vei invata si elemente avansate de tehnica fotografica ( perspectiva in fotografie, cromatica, iluminare etc.). Platesti 300 RON, in timp ce elevii si studentii scot din buzunar 225 RON. Mai multe detalii gasesti pe siteul Fundatia Calea Victoriei.

euro , dintre care va fi necesar sa platesti 135 euro in avans. Poti opta, de asemenea, pentru plata in trei rate a cate 50 euro.

Pentru partea tehnica a cursului sunt prevazute intre 6 si 12 cursuri. Majoritatea intalnirilor au o tema de fotografiere pe care fiecare cursat trebuie sa o rezolve cu fotografii proprii. Mai multe detalii despre acest curs gasesti aici.

Casa de Cultura a Studentilor iti propune cursuri care dureaza in jur de jumatate de an. In functie de cunostintele tale fotografice, ai de ales intre doua module cu grade diferite de dificultate. In numeroasele workshopuri te vei familiariza cu teme legate de tehnica fotografica, studiul luminii, portret, fotografie de produs, fotoreportaj, peisaj si compozitie.

Modulul pentru incepatori se desfasoara, de obicei, in perioada octombrie- februarie. Practic, incepi de la zero. In scurt timp, insa, ai sanse foarte mari sa ii ajungi din urma pe cei care urmeaza modulul pentru avansati.

Modulul pentru avansati este rezervat pentru lunile februarie- iunie. Acesta este programat pentru zilele de marti, miercuri si joi (orele 18-20 sau 20-22). Cursurile costa 400 RON pentru elevi si studenti si 560 RON pentru restul participantilor. Cei care aleg sa se inscrie direct la acest modul vor plati cu 100 RON mai mult.
Mai multe detalii despre perioadele de inscriere si alte informatii gasesti aici.

In cazul in care vrei sa te instruiesti on-line in secretele fotografiei, ai de ales intre tutorialele site-urilor de specialitate. Iata cateva dintre acestea: Foto Magazin, Photo Cami, Zona Foto, Agora Foto.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea