De prin lume adunate

#carti #film #expozitie #zilele culturii ruse

Filme, carti si expozitii la Zilele Culturii Ruse

Cea de-a doua editie a Zilelor Culturii Ruse, eveniment ce se va desfasura sub genericul "Din Rusia, cu sufletul deschis", isi deschide portile la Bucuresti pe 20 noiembrie. Pana pe 7 decembrie, organizatorii si-au propus sa ofere vizitatorilor mai putin avizati cateva dintre cele mai importante repere ale culturii ruse contemporane.

Pe 20 noiembrie, sala de expozitii a Academiei de Studii Economice va gazdui vernisajul expozitiei de pictura "Calatorii". Vizitatorii vor putea admira si cumpara peste 100 de lucrari expuse de tineri artisti din Moscova.


Expozitii de carte la Gaudeamus

Tot in cadrul Zilelor Culturii Ruse, Rusia va avea ocazia sa participe pentru prima oara la Targul International de Carte Gaudeamus, ce va avea loc in complexul expozitional Romexpo, in perioada 21-25 noiembrie. La cele trei standuri alocate vor fi expuse carti pentru copii, albume de arta, lucrari de istorie, literatura contemporana.

De asemenea, vor fi prezenti scriitorii Leonid Iuzefovici si Andrei Volos. Un alt invitat de seama la Gaudeamus este Ilia Boiasov, autorul cartii "Tanchistul sau Tigrul alb" care a fost sursa de inspiratie pentru lungmetrajul "Tigrul alb" (2012), propunerea Rusiei pentru premiile Oscar.


Regal de filme rusesti la Cinema Studio

De altfel, filmul va putea fi urmarit la Zilele Filmului Rus, o alta sectiune a evenimentului dedicat culturii ruse. Zilele Filmului Rus se vor derula in perioada 26-29 noiembrie, la Cinema Studio. Aici vor fi proiectate pelicule ca "Doctorul" (regia: Vladimir Pankov), "Scurte povestiri miraculoase" (regia: Mihail Segal) si "Ispasire" (regia: Svetlana Proskurina).

O alta atractie a Zilelor Culturii Ruse o reprezinta evenimentul "Andrei Tarkovski - 80 de ani". In perioada 4-7 decembrie vor fi proiectate variantele originale ale filmelor "Patimile dupa Andrei" ("Andrei Rubliov") si "Solaris". De asemenea, spectatorii vor putea vedea pentru prima oara in Romania documentare despre marele regizor rus. Evenimentul va fi completat de expozitia de fotografie "Tarkovski. Ultimul Film", simpozionul international "Tarkovski in 2012" si lansarea Seriei Tarkovski a editurii "Arca Invierii".

Sursa foto: vinsieu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea