De prin lume adunate

#festivaluri in tara #festivaluri #festivaluri iulie

Festivaluri inedite in tara

Vara este anotimpul vacantelor si al distractiei. Nu lasa vara sa treaca pe langa tine si bucura-te de zilele insorite. In tara au loc numeroase festivaluri si evenimente inedite, potrivite pentru o vara torida.


Delta Music Fest la Sfantu Gheorghe


Delta Music Fest 2012 revine cu 3 zile de muzica de calitate.. Totul se intampla intre 19 si 22 iulie, la Sfantu Gheorghe, locul in care Dunarea intalneste Marea Neagra.

Delta Music Fest 2012 nu este doar un festival de muzica electronica, ci si o vacanta de trei zile. Pe langa distractia din timpul noptii, participantii la eveniment au sansa sa se bucure de mare, plaja pustie sau de excursii in Delta.

 

Festivalul Sarii la Slanic


Festivalul Sarii are ca obiectiv promovarea alimentatiei traditionale specifice fiecarei regiuni etnografice a Romaniei si se desfasoara in Slanic, in perioada 27 - 29 iulie. Printre activitatile din acest an se numara expozitii de promovare a diferitelor sortimente de sare, din care nu vor lipsi noile sortimente de sare de baie, concursuri de sculptura in sare, concerte, ansambluri populare, vizitarea salinei si alte surprize.


Freedom Jazz Festival la Vama Veche


La acest eveniment si-au confirmat participarea importante nume ale jazz-ului mondial: Billy Cobham, Boo Boo Davis, Jonny & Mozes Rosenberg, Blood, Sweat & Tears, Sergio Mendes & Brasil 2012, Nights of Jazz Guitars featuring Larry Coryell, guest Philip Catherine.

Printre artistii romani prezenti la festival se numara: Corneliu Stroe & Balcanamera, Berti Barbera, Marius Popp Quartet, Romanian Power Trio Mihalache tandarica Horja, Raul Cusac Quartet, Marcian Petrescu & Trenul de noapte, Basorelief, Mike Godoroja & Blue Spirit, Adi Tetrade Fusion Dynasty.


Targul de Fete de pe Muntele Gaina


Targul de fete de pe Muntele Gaina este un eveniment traditional sarbatorit din vechi timpuri. Pe vremuri, ritualul incepea sambata seara, cand se adunau feciorii pentru a bea tuica si a canta pana in zori cand veneau fetele si nevestele, iar petrecerea se muta pe creasta Gaina.

Originea acestei sarbatori se pierde in negura vremii, Strabo, parintele geografiei spunand ca dacii s-ar fi adunat pe un munte, nu prea departe de capitala lor Sarmisegetuza, unde in fiecare an aduceau ofrande zeului lor. Nu putem avea certitudinea ca este vorba de Gaina, cert este ca in Muntii Apuseni in urma cu circa o jumatate de secol asfel de sarbatori aveau loc in multe alte varfuri.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea