De prin lume adunate

#festival #vara #muzica #teatru dans #concerte #filme

Festivaluri estivale din tara

Sezonul estival este destinat in special vacantei, relaxarii si distractiei. In acesta perioada se organizeaza diverse festivaluri, in toate colturile tarii, iar artistii se intrec in concerte si spectacole. Daca in aceasta vara pasii te vor purta prin tara, trebuie sa stii ca in multe orase sunt programate evenimente inedite.

Iata mai jos cateva festivaluri pe care nu trebuie sa le ratezi in aceasta vara:

Craiova Estivala

Institutiile de cultura subordonate Consiliului Local Municipal Craiova desfasoara in aceasta vara, in Piata Mihai Viteazul din centrul orasului, un program cultural variat destinat publicului larg. Craiovenii vor avea parte , pe tot parcursul verii, pana la sfarsitul lunii septembrie, de muzica, teatru, dans, spectacole de circ, concerte speciale destinate zilei Americii, pe 4 iulie, momente de magie , muzica clasica si spectacole cu papusi. Evenimentele sunt organizate de institutiile de cultura din oras: Teatrul Liric, Teatrul pentru copii, Filarmonica Oltenia si Ansamblul Folcloric "Maria Tanase".

Festivalul International de Film de la Iasi

Din aprilie pana pe 3 octombrie in Moldova se desfasoara un festival international de film. Orasul Iasi, si cultural al Romaniei, va fi gazda acestui eveniment. Festivalul promoveaza filmul independent romanesc, valorile cinematografiei europene, dar si universale. Filme din toate colturile lumii vor fi invitate sa participe in competitie si in sectiunile speciale. Festivalul are sectiuni competitionale de lungmetraj, scurt metraj, animatie si documentar.

In cele doua corturi multifunctionale amenajate in fata Palatului Culturii vor avea loc proiectii pe doua ecrane. Filmele sunt structurate in functie de gen. Astfel, ziua de luni este destinata filmelor de aventura, marti este ziua filmelor Sf, miercurea celor de dragoste, joi ne speriem la filmele horror sau thriller, iar vinerea ne amuzam la filmele de comedie. Pe langa proiectiile de filme, festivalul vine cu petreceri tematice in fiecare seara, expozitii de fotografie, concerte si lansari de carte.

CokeLive Peninsula de la Targu Mures

In perioada 23-27 iulie, la Targu Mures se desfasoara festivalul Peninsula, ajuns la cea de-a saptea editie. Festivalul CokeLive Peninsula a fost dupa modelul festivalului Sziget, din Ungaria, si aduna in fiecare an mii de spectatori. Festivalul a adus artisti precum The , Gogol Bordello, The Rasmus, Kosheen, Exploited, Theatre of Tragedy, ATB sau .

In acest an, pe langa concertele sustinute de catre Tiesto (24 iulie), Nine Inch Nails (25 iulie) sau The Prodigy (26 iulie), sau petrecerile animate de DJ internationali, festivalul gazduieste o serie de artisti care garanteaza petreceri incendiare si in alte doua locatii. Fanii muzicii electronice au la dispozitie Freedom Arena, in timp ce Ursus Party Tent ii va astepta pe iubitorii de muzica rock, jazz si pop.

Printre artistii pe care ii poti vedea in aceasta editie la Festivalul Peninsula se numara: , Luna Amara, Tunderground, Whiteroly, Kaukazus, Vama, Pavel Stratan, Sarmalele Reci, Gojira, Kumm, Iris, Omul cu Sobolanii, Primal Scream, Booka Shade, Vita de Vie, Timpuri Noi, Marika sau Suie Paparude.

Festivalul CokeLive Peninsula se desfasoara pe malul raului Mures, langa Complexul de agrement Weekend din Targu Mures. Pretul biletelor este de 80 de lei pentru o zi si 240 pentru toate zilele.

Festivalul Artmania de la Sibiu

In perioada 17 - 19 iulie, la Sibiu se desfasoara cea de-a patra editie a festivalului Artmania. Evenimentul se desfasoara in Piata Mare din Sibiu si aduna iubitori ai rockului veniti din toate colturile tari.

La editiile precedente, publicul din Romania a putut sa ii asculte pe HIM, Amorphis, Anathema, Tarot, The Gathering, My Dying Bride sau Within Temptation. In editia din acest an pe scena vor urca trupe precum Opeth , My Dying Bride, Tristania, Nightwish, Pain, Subscribe si Luna Amara. Pretul biletelor este de 110 lei pentru o zi si 180 de lei pentru toata durata festivalului.

Festivalul de Jazz de la Garana

Acest festival a ajuns la cea de-a 13-a editie si aduna peste zece mii de spectatori in fiecare an. In acest an, festivalul se desfasoara in perioada 17-19 iulie, in Poiana Lupului din satul Garana din Caras Severin.

Printre cei care vor aduce muzica buna mai aproape de sufletele voastre se numara Jazz de Necaz, Andrzej Jagodzinski Trio, Terje Rypdal Grup, Nik Bartsch S Ronin , Platonic, John Abercrombie Group, Trigon, Bega Blues Band & Friends sau Misi Farcas Band.

International Romani Art Festival de la Timisoara

Daca pana acum nu ai avut ocazia sa cunosti cu adevarat cultura rromilor, la Timisoara se desfasoara un festival destinat acestei minoritati. Cea de–a 3–a editie International Romani Art Festival se va desfasura in perioada 23–26 iulie si va aduce artisti rromi si de alte nationalitati din mai multe tari.

Evenimentul aduce muzica, dans, teatru, filme, expozitii de fotografie, activitati pentru copii, spectacole de foc, ateliere handmade si, nu in ultimul rand, preparate traditionale din bucataria rroma. Evenimentele au loc la cinematograful de vara, la Filarmonica Banatul si in Piata Traian.

Rock River Festival la Cernavoda

In perioada 10 - 13 iulie iubitorii de rock au un nou festival. Rock River Festival se afla la prima editie. Evenimentul se va desfasura in zona Portului vechi, o zona de peninsula formata din malul drept al fluviului Dunarea si malul drept al Canalului navigabil Dunare-Marea Neagra. Spectacolele vor incepe in jurul orei 19.00 si se vor termina dupa miezul noptii. In fiecare seara vor urca pe scena cate sase trupe care vor alterna genurile de muzica de la hardcore, simphonic death metal , black metal.

Cei care vin la festival pot campa in spatiile special amenajate, iar organizatorii spun ca nu vor percepe taxe de intrare sau de campare. Ei se mai lauda si cu preturi mici la bere (2 lei) si la mici (1,5 lei). Prima editie a festivalului aduce pe scena nume precum Toy Machines, A.L.E., 9,7 Richter, Hightlight Kenosis, Magica, True Mind, Bucium, Inopia, Truda, Hush sau Hathor.

Summer Break Festival de la Simeria

Summer Break Festival se desfasoara la Simeria in fiecare an, la inceputul lunii iulie. Editia din acest an aduce peste 70 de ore de muzica electronica non stop, in aer liber.

Festivalul promoveaza muzica electronica si artele conexe. Campingul Strei este situat la 3 km distanta de gara Simeria si toate si facilitatile acestuia sunt gratuite in perioada evenimentului. Pe langa muzica electronica, in prima zi va fi proiectata si o retrospectiva a editiilor precedente. Pretul unui bilet este de 30 - 45 lei, iar abonamentul este de 95 de lei.

World Music Mamaia

Festivalul World Music Mamaia va delecta publicul cu muzica rafinata, pe ritmuri de tango si salsa. Trei formatii din Europa si America de Sud vor evolua in premiera in Romania, intre 24 si 26 iulie, in aer liber, in Piateta Casino din Mamaia, de la ora 21.00. Intrarea este libera.

Varttina, una dintre cele mai aclamate formatii finlandeze de world, lanseaza in prima seara a festivalului un stil de muzica desprins din folclorul nordic, imbracat in pop si rock. Pe 25 iulie trupa din Columbia LA-33, ii va face pe spectatori sa danseze pana dimineata. Festivalul se incheie cu grupul argentinian Astillero care aduce pe scena tangoul de avangarda intr-un spectacol imbogatit cu proiectii video incitante.

Anonimul la Sfantu Gheorghe

se va desfasura intre 10 si 16 august in Delta Dunarii, la Sfantu Gheorghe.

Festivalul va prezenta o selectie de filme de lungmetraj, scurtmetraj fictiune si scurtmetraj animatie, dar si Eco Docs, productii recente despre problemele globale cu care se confrunta astazi omenirea. Accesul in cele 3 sali ale Complexului Cinema si in cinematograful in aer liber din camping este liber, in limita locurilor.

Festivalul DraCOOLa din Brasov

Daca esti fan al filmelor horror si fantasy, atunci festivalul DraCoola de la Brasov este un must pe lista ta de vacanta. Proiectiile vor avea loc in aer liber, in Piata Sfatului din Brasov. Se vor organiza si cateva seri speciale in curtea castelului Bran. Festivalul se desfasoara in perioada 4 - 10 august.

Festivalul Sighisoara Medievala

Daca iti este dor de printese, printi si epoca mediavela, Sighisoara continua si in acest an traditia festivalului. In perioada 24-26 iulie trebuie sa iti bifezi in calendar acest eveniment si sa iti pregatesti bagajul.

Festivalul aduce teatru, dans, muzica, teatru de papusi, povesti medievale, ateliere, expozitii handmade, spectacole de iluzionism si magie, concerte de muzica clasica si medievala si multe altele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea