De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #festival #festivaluri octombrie

Festivaluri de octombrie in tara

Toamna aduce in tara numeroase festivaluri si evenimente culturale. De la film, teatru, pana la jazz si filme documentare, poti petrece momente placute alaturi de prieteni.

Astra Film Fest la Sibiu

In perioada 15 - 21 octombrie, la Sibiu are loc Astra Film Fest. Festivalul international de film documentar din Romania, cu o solida reputatie, dedicat documentarului creativ din regiunea central si est Europeana, a fost infiintat in 1993, iar acum este cel mai vechi festival international care se desfasoara in Romania.

In cei aproape 20 de ani de existenta, AFF Sibiu a devenit un brand cultural recunoscut in Romania si in strainatate. Prin competitia sa, prin calitatea filmelor, multitudinea programelor prezentate si a workshopurilor de specialitate, festivalul este considerat cel mai important forum de specialitate al filmului documentar din Romania.

AFF SIBIU este locul unde se vad documentare extraordinare din toata lumea si se poate lua pulsul productiei romanesti. Este un spatiu de intalnire si dezbatere pentru autori, profesionisti din cinema si public. Programe de masterclass, mese rotunde, concerte si alte programe completeaza programul AFF SIBIU.

Festivalul Comedy la Cluj-Napoca

In perioada 12 - 21 octombrie, la Cluj Napoca are loc Festivalul Comedy. Orasul transilvan cunoaste iar forfota si efervescenta publicului cinefil. A patra editie aduce filme de comedie mai noi sau mai vechi, medalioane de actori si regizori celebri, invitati straini de marca.

Lungmetraje, scurtmetraje, Panorama, Caragiale!, Focus Franta, Japan, Comedia sarba. Filmele din competitia de lungmetraj sunt premiate, la optiunea juriului adaugandu-se si Premiul Publicului, pentru cel mai placut si mult votat film din festival.

Productiile inscrise in acest an in competitia festivalului dedicata filmului de lung metraj sunt Baikonur, Killing Bono, Hysteria, Chineese Take-Away, The Runway, Stnaje Soka, UFO in Her Eyes, The Trip sau Montevideo, bog te video.

Festivalul "Zile si Nopti de Teatru la Braila"

In perioada 7 - 13 octombrie, Teatrul Maria Filotti din Braila organizeaza Festivalul "Zile si Nopti de Teatru". Festivalul din acest an va gazdui un valoros si variat dialog intre dramaturgia nationala si dramaturgia universala.

Aceste dialoguri isi vor afla o legitima si actuala complementaritate in interferentele dezvaluite de elementele proprii Thaliei si cele oferite de universul muzicii, al dansului, al artelor plasice si al tehnicilor video. Calitatea de mare altitudine a selectiei spectacolelor invitate la Braila este asigurata prin prezenta unor prestigiosi directori de scena, ca Alexandru Dabija, Victor Ioan Frunza, Claudiu Goga, Sorin Militaru, Lia Bugnar sau Dan Tudor.

Jazz and More Festival la Sibiu

In perioada 5 - 7 octombrie, la Sibiu esti asteptat la Jazz and More Festival. Ideea festivalului a venit de la necesitatea suplinirii lipsei de informare a publicului din aceasta nisa muzicala, de elucidare a confuziilor, de iesire din izolare si de conectare la timpul prezent, la contemporaneitate.

Festivalul isi propune sa umple un gol din cultura autohtona a acestei nise si sa formeze treptat gustul publicului pentru o zona muzicala foarte speciala. Festivalul Jazz and More prezinta concerte, recitaluri de club, jam-sessions, prezentari multimedia, colocvii despre muzica contemporana, work-shop-uri de tehnica a improvizatiei. Evenimentul are loc la Sibiu in locatiile urmatoare: Sala Thalia, Atrium Cafe si Biserica Sf. Ioan.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea