De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #festival #evenimente bucuresti #festivaluri octombrie

Festivaluri de octombrie in Bucuresti

In octombrie, in Bucuresti au loc cateva festivaluri pe care sa nu le ratezi. De la film, la animatie si cultura indiana, oferta este pentru toate gusturile.

Les Films de Cannes a Bucarest

In perioada 19 - 25 octombrie, la Bucuresti are loc festivalul "Les Films de Cannes a Bucarest". Festivalul initiat de tanarul regizor Cristian Mungiu a ajuns cu bine la cea de-a treia editie. Filme care nu intra la noi in retea, premiate si de autor pot fi acum vizionate la Cinema Studio si Elvira Popesco.

Pe langa proiectii, cinefilii au parte de intalniri cu regizori, actori si producatori. O grija aparte este acordata productiilor romanesti care au luat de-a lungul timpului premii la celebrul festival international francez. in 2012, calupul de filme este generos, 50 de lungmetraje si filme de scurt metraj putand fi vizionate. Printre cele mai asteptate titluri se numara "sapte zile in Havana", filmul care deschide festivalul, si romanescul "Dupa dealuri", premiat pentru interpretare feminina, cel care va trage cortina peste aceasta editie.

Anim'est

Festivalul International de Film de Animatie Anim'est, infiintat in 2006, cel mai important festival de film de animatie din Romania si singurul din Bucuresti, a devenit, pe parcursul ultimilor cinci ani, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Capitala si unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animatie din Europa Centrala si de Est.

Noutatea este ca anul acesta sectiunea Mozaic are un nume nou: Animash. Pe langa 8 lungmetraje, dintre care 5 in premiera absoluta in Romania, sectiunea ofera si 34 de scurtmetraje pe care spectatorii le pot vota, iar castigatorul primeste Premiul Publicului, oferit de Sony.

Festivalul "Namaste India"

Centrul Cultural "Rabindranath Tagore" si Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" te invita la festivalul "Namaste India", in perioada 12-14 octombrie 2012, la Bucuresti. Ca in fiecare an, vei descoperi India prin spectacole de dans, muzica, literatura, fotografie, filosofie, artizanat si gastronomie.

Muzeul Satului gazduieste pe perioada festivalului un targ de produse traditionale si specialitati culinare, la care vizitatorii au ocazia sa-si largeasca garderoba cu haine exotice, accesorii si bijuterii nemaipomenite, alaturi de obiecte decorative si mirodenii. Vor avea loc si expozitii de fotografie si ateliere de creativitate pentru adulti si copii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea