De prin lume adunate

#muzica veche #balet #opera #jazz #festival #festival de muzica

Festivaluri de muzica in aceasta toamna

In aceasta perioada, Bucurestiul si orasele importante din Romania, precum Brasov si Cluj-Napoca, au in program si cateva festivaluri de muzica pentru melomanii rafinati. Nume precum , Hopkinson Smith sau Branford Marsalis Quartet sunt cap de afis al evenimentelor muzicale din aceasta toamna.

Toamna Muzicala Clujeana

In perioada 2 – 23 octombrie, Toamna Muzicala Clujeana ofera publicului o suita de evenimente de mare tinuta: si vocal-simfonice, recitaluri camerale de muzica veche si contemporana. Acestea sunt sustinute de cele trei ansambluri ale Filarmonicii de Stat Transilvania: Orchestra, Corul si Cvartetul Transilvan, precum si de invitati, artisti de renume din tara si strainatate.

Iubitorii muzicii vocale au ocazia sa o asculte pe mezzosoprana Liliana Nichiteanu, solista a operei din Zurich, intr-un program de arii celebre. Tot in domeniul vocal, vor mai exista un concert coral sustinut de Corul Filarmonicii de Stat Transilvania, precum si lucrarea vocal-simfonica Harmonie Messe de Haydn, programata in concertul de inchidere si care-i aduce in scena pe dirijorul Ferenc Gabor si solistii Darazs Renata, Rajk Judit, Bubno Tamas si Laborfalvi Soos Bela.

Pe 22 octombrie, de la ora 17.00, la Muzeul de Arta din Cluj are loc concertul celor de la La Follia Baroque Ensemble Timisoara, iar pe 23 octombrie de la ora 19.00 are loc concertul de inchidere.

din Bucuresti

muzica veche Bucuresti este un eveniment unic in capitala si un prilej de celebrare a unor genuri musicale pe care publicul meloman bucurestean nu are ocazia sa le asculte prea des. Din cadrul festivalului nu lipsesc concertele de muzica bizantina si gregoriana. In editia din acest an vei auzi compozitii cantate la clavecin, lauta, harpa, vioara baroca sau instrumente de suflat.

In acest an, pe scena festivalului vor urca nume precum Hopkinson Smith, dansatorii Mary Collins si Steven Player, Petra Mullejans, Hannelore Devaere, Ketil Haugsand si formatia Floripari. De asemenea, festivalul va gazdui un master class de muzica de camera si improvizatie sustinut de Hopkinson Smith.

Festivalul International de Opera, Opereta si Balet din Brasov

Festivalul International de Opera, Opereta si Balet din Brasov este singurul festival din Romania care reuneste cele trei genuri artistice. La editia din acest an sunt invitati solisti din tara, dar si din Europa si Asia. Primul eveniment inscris pe agenda festivalului este "Marea Gala", care are loc sambata, 24 octombrie, de la ora 18.30, la sala Operei. Pe langa solistii, orchestra, corul si baletul Operei Brasov, in fata publicului se vor afla solisti din Italia, Malta si Franta, precum si oaspeti de la Opera Maghiara din Cluj. Festivalul va cuprinde si doua spectacole de dans, iar spectacolul de opera este generos reprezentat in festival.

Biletele pentru festival costa 35 de lei pentru "Marea Gala" si intre 10 si 30 de lei la celelalte spectacole. Se vor vinde si abonamente care vor costa intre 100 si 150 de lei, in functie de locul din sala.

Masters of Jazz la Bucuresti

In perioada 23 - 25 octombrie are loc a doua editie a festivalului Bucharest Masters of Jazz. In anul 2008, acest eveniment a castigat premiul Asociatiei Criticilor de Jazz.

Artistii care si-au confirmat prezenta la festival sunt Richard Bona, Eliane Elias, Chick Corea , Stanley Clarke, Lenny White, Mike Stern Band si Branford Marsalis Quartet. Toate concertele au loc la Sala Palatului cu incepere de la ora 19.00.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea