De prin lume adunate

#evenimente #festival #festivaluri luna mai

Festivaluri de mai in tara

In luna mai, in tara au loc numeroase festivaluri, targuri si evenimente interesane. Timisoara, Cluj, Sibiu sau Satul Mare te asteapta cu spectacole de teatru, concerte sau proiectii de filme.

Ezoteric Fest la Timisoara

EzotericFest este un festival international care are loc anual la Timisoara, incepand din anul 2008. Combina diversitatea expozitiei de produse bio si naturiste cu conferintele si servicii specifice terapiilor alternative si complementare. In perioada 24 - 27 mai, Casa Tineretului gazduieste un targ de produse bio, expozitii cu vanzare, sesiuni de conferinte, demonstratii, concerte, spectacole, videoproiectii si arte.

Festivalul Euroregional de Teatru Teszt la Timisoara

Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timisoara organizeaza si in 2012 Festivalul Euroregional de Teatru Teszt, in perioada 19 - 27 mai. Editia jubiliara e deschisa de un spectacol special, o coproductie intre Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely si Compania Forte din Budapesta.

In cadrul evenimentului, pe durata a noua zile, vor putea fi urmarite numeroase trupe de teatru, care si-au dovedit valoarea si revin acasa, la Timisoara. Spectacolele au fost premiate la festivaluri importante, se joaca de mai multe stagiuni cu mare succes sau reprezinta noutati.

Festivalul Multicultural International "Fara Bariere" la Satu Mare

Intre 18 si 27 mai 2012, Teatrul de Nord organizeaza a VI-a editie a Festivalul International Multicultural Fara Bariere. Aceasta editie are loc la 120 de ani de la inaugurarea cladirii teatrului si va prezenta spectacole in patru locatii: Sala Mare si Sala Studio, scena in aer liber amplasata in fata Turnului Pompierilor si cea din curtea Muzeului de Arta.

Vor aparea in fata publicului satmarean trupe de teatru si formatii muzicale din Bucuresti, Budapesta, Oradea, Petrosani, Debrecen, Targu Mures, Szeged, Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe, Resita, Bacau. Vor fi prezente scolile din Cluj Napoca, Targu Mures si Sibiu.

Reading Garden la Cluj-Napoca

Reading Garden aduce la un loc oamenii care iubesc literatura, la Gradina Botanica din Cluj Napoca. Evenimentul este organizat in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului, de catre British Council, New-Acropolis si Kulturzentrum Klausenburg.

Esti invitat sa urmezi traseele de lectura care ti s-au pregatit in Gradina Botanica, sa vizitezi expozitia poetica si sa citesti una dintre cartile din colturile de lectura, in limba romana, engleza si germana, pentru toate categoriile de varsta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea