De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #festival # evenimente iunie

Festivaluri de iunie in tara

Luna iunie, prima luna a verii, se anunta plina de evenimente interesante in toata tara. De la festivaluri de film si muzica, pana la festivaluri de teatru si produse traditionale, programul cuprinde evenimente pentru toate gusturile.

Festivalul International de Teatru Atelier la Baia Mare

Teatrul Municipal Baia Mare gazduieste pentru a cincea oara editia a XVIII-a a Festivalului International de teatru Atelier, in perioada 3 - 9 iunie.

Structurat pe formule tematice diverse: teatru-dans, teatru gestual, pantomima, teatru tematic, metateatru, teatru in spatii neconventionale, teatru instrumental, teatru burlesc, teatru cu obiecte, evenimentul isi propune sa semnaleze, prin intermediul spectacolelor invitate, cele mai noi tendinte in dramaturgia, regia, scenografia, coregrafia, muzica de scena si arta actorului secolului XXI.

Festivalul reuneste spectacole care sa prezinte modalitati noi, originale de creatie si care experimenteaza forme noi de expresie teatrala, urmareste adecvarea actului de creatie scenica la conditia omului contemporan, valorificarea marilor traditii ale teatrului in conjunctie cu problematica moderna, reconsiderarea gestului cultural din perspectiva unei lumi in constructie, precum si implinirea publicului in actul de creatie.

Festivalul de Teatru Dar la Iasi

Un nou festival de teatru isi va face debutul la Iasi in perioada 3 - 8 iunie: "Festivalul de Teatru Dar Iasi". Pe parcursul celor sase zile de festival, in sala mare a Teatrului Luceafarul si la Ateneul Tatarasi vor putea fi urmarite zece spectacole, cu actori si regie pe masura.

Maia Morgenstern, Mircea Diaconu, Adriana Trandafir, Vlad Zamfirescu si multi altii va asteapta sa-i vedeti, in spectacole inedite.

Targul Preparatelor Traditionale si Ecologice la Cluj-Napoca

Breasla Mestesugarilor din Transilvania organizeaza lunar, in ultimul week-end din fiecare luna Targul Preparatelor Traditionale si Ecologice. La targ pot participa fermieri si producatori de preparate din carne, muraturi, conserve, cascavaluri, branzeturi si multe altele.

Festivalul International de Film Transilvania la Cluj Napoca

Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) aduce ca in fiecare an mai aproape de cinefili nume mari ale cinematografiei mondiale ale caror viziune si stil au revolutionat cea de-a saptea arta. Anul acesta se desfasoara la Cluj-Napoca intre 1 - 10 iunie, iar la Sibiu intre 13 - 17 iunie.

In 2012, TIFF dedica un program amplu, plin de proiectii, masterclass-uri, expozitii si alte evenimente speciale, unuia dintre cei care au marcat istoria primului secol de existenta a cinematografului: Stanley Kubrick (1928 - 1999).

Toate filmele regizate de acesta vor fi proiectate la Cluj-Napoca, in cadrul sectiunii 100%, inaugurate in 2011 cu operele complete ale lui Lucian Pintilie si Pierre Etaix.

Zilele Filmului Romanesc

Cea de-a treia editie a "Zilelor Filmului Romanesc" se desfasoara in perioada 23 mai - 31 iunie 2012 si aduce cele mai noi filme documentare in mai multe orase din tara: in Ploiesti in zilele de 23 si 24 mai, Botosani in 30 si 31 mai, Ramnicu Valcea in 5 si 6 iunie, Pitesti in 12 si 13 iunie, Baia Mare in 20 si 21 iunie, Bucuresti in saptamana 25 - 29 iunie.

Zilele Filmului Romanesc este un eveniment care se adreseaza publicului larg si consta in proiectii ale celor mai noi productii cinematografice romanesti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea