De prin lume adunate

#festival #filme #cinema #animest #studio

Festivaluri de film in octombrie

Inceputul lunii octombrie vine in capitala cu cateva festivaluri de film. In aceasta perioada poti viziona filme cu tematica turistica, care iti vor prezenta diverse zone de interes, in fuctie de specificul cultural sau gastronomic. Tot acum poti merge la filme de animatie,  in cadrul festivalului Anim’est, sau poti viziona proiectii al noului val de regizori spanioli.

 

Festivalul international de film de turism

 

Bucuresti, un oras in plina dezvoltare, considerat la un moment dat "Micul Paris", incearca sa redevina un punct important pe harta mondiala. Festivalul International de Film de Turism organizat in Bucuresti isi doreste sa fie un prim pas catre realizarea acestui scop. Turismul este elementul esential in viata unui oras, iar filmul este mecanismul perfect pentru promovarea unui astfel de produs.

Festivalul de film de turism are loc in perioada 7 - 10 octombrie. In cadrul evenimentului vei putea visiona filme cu destinatii turistice , turism montan, expeditii, calatorii, gastronomie si vinuri si multe altele. In cadrul festivalului vor avea loc si conferinte despre turism, simpozioane, expozitii sau petreceri tematice .

 

Festivalul International de Film de Animatie Anim’est

 

Cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est are loc in perioada 8-17 octombrie la Cinema Patria, Cinema Scala si Cinema Union din Bucuresti. Competitia din acest an se va desfasura pe patru ramuri: lungmetraj, scurtmetraj, filme studentesti si videoclip & advertising.

Proiectiile pentru cei mici vor continua si in aceasta editie, in sectiunea speciala Minimest. Animatiile sunt dedicate in special copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 14 an. In cadrul festivalului vor avea loc si workshop-uri de initiere in animatie adresate celor mici, expozitie de desene realizate de copii si multe alte surprize.

Sectiunea Mozaic aduce la Anim'est o selectie unica a celor mai tari titluri de animatie ale momentului, lung si scurt metraje premiate si selectionate la cele mai importante festivaluri de film din lume. Vor fi proiectate 48 de scurt metraje multi premiate si sapte lung metraje, filme cu succes de public si cu un palmares impresionant.

Anim'est propune, printre altele, in sectiunea Workshop & Masterclass doua ateliere: Workshopul Anim’est (dedicat copiilor in acest an) si Workshopul Timing si Spacing in animatie. Tara invitata a festivalului este Ungaria, iar scoala invitata e Mome Budapesta.

creepy animation night revine cu a doua editie, propunand o noapte intreaga de animatii bizare insotite de muzica live si proiectii neconventionale, un eveniment rezervat exclusiv spectatorilor cu varsta de peste 18 ani.

 

Zilele Filmului de Limba Spaniola la cinema Studio

 

In perioada 8 - 14 octombrie, in Bucuresti are loc un festival cu filme spaniole. 11 productii cinematografice din ultimul deceniu, realizate in Spania sau America de Sud, castigatoare a numeroase distinctii nationale si internationale, de la Premiile Goya la Premiul Criticii in cadrul Festivalului de la Cannes vor fi prezente la eveniment.

Povesti despre muzicieni de altadata, emigranti, periferii ale marilor orase, suflete in cautarea dragostei neimplinite sau copii in pragul unor experiente limita ,selectia de pelicule din acest an traseaza un tablou complex al directiilor cinematografice din lumea hispanofona. Toate filmele sunt prezentate in versiune originala, cu subtitrare in limba romana. Biletele pun in vanzare la Cinema Studio, incepand cu de luni, 4 octombrie.

 

Festivalul Filmului Rus

 

In perioada 22 - 28 octombrie, Institutul Cultural Roman organizeaza prima editie a Festivalului Filmului Rus. Evenimentul se va desfasura la Cinema Studio si la Cinemateca Eforie. La Cinema Studio, la gala de deschidere a festivalului din data de 22 octombrie, ora 19.00, va fi proiectat filmul Lacasul ingerului, regia Nikolay Dreyden, in prezenta regizorului. In cadrul festivalului vor fi difuzate peste 20 de filme, subtitrate in limba romana.

Tot cu ocazia festivalului de film, la cinemateca Union se deschide o expozitie de desene de Serghei Eisenstein. Desenele sunt puse la dispozitia publicului de Muzeul Filmului Rus de la Moscova. Vernisajul expozitiei va avea loc pe data de 21 octombrie, ora 18.00, la Cinemateca Union, in prezenta lui Naum Kleiman si Maxim Pavlov, directorii Muzeului Filmului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea