De prin lume adunate

#teatrul de opereta #festival teatrul de opereta #festivalul viata e frumoasa

Festivalul Viata e Frumoasa la Teatrul de Opereta din Bucuresti

Intre 10 si 20 noiembrie 2011, Teatrul National de opereta Ion Dacian organizeaza cea de-a IV-a editie a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical Viata e frumoasa .



Cu invitati din peste zece tari, festivalul se desfasoara si in acest an in mai multe locatii din Bucuresti si are un program diversificat care include atat spectacole de opereta, musical si balet, cat si concerte, conferinte, seri cu specific traditional, lansari de carte , expozitii, proiectii si ateliere dedicate sferei artelor spectacolului muzical.

Festivalul continua traditia editiilor precedente. iar evenimentelor li se adauga Gala Internationala de Opereta si Musical si Trofeul Ion Dacian pentru tineri interpreti, dar si o sectiune on air difuzata la Radio Romania Cultural pentru al doilea an consecutiv.


Spectacole inedite de la teatrele din Europa


Festivalul debuteaza cu musicalul Rebecca de Sylvester Levay si Michael Kunze, in regia lui Attila Beres, cea mai recenta premiera a Teatrului National de Opereta Ion Dacian.

Programul spectacolelor este completat de comedia muzicala Womanish Revolt de Eugeny Ptichkin, in regia lui Yury Laptev, opereta Bal la Savoy de Paul Abraham, spectacolul de balet Romeo si Julieta, coregrafia Mario Radacovsky, spectacolul - lectura Second Time Round de John Elsom, spectacolul The Living Room de Thomas Richards.

Tot in cadrul festivalului vei ave ocazia sa urmaresti si musicalul Scripcarul pe acoperis, in regia lui Korcsmaros Gyorgy si spectacolul - prezentare Apocalipsa iubirii de Ernest Fazekas.


Seri cu specific tradtional si concerte de jazz


Spectacolele vor fi urmate de seri cu specific traditional, care vor da publicului prilejul de a descoperi muzica traditionala din Rusia, Ucraina sau Slovacia, dar si Romania. Seria de concerte din aceasta editie variaza de la clasic, la clasic cu influente rock, trance si synthpop, de la dark cabaret si muzica pop la jazz, tango, dar si muzica religioasa.

Un alt eveniment important organizat in cadrul festivalului este Gala Internationala de Opereta si Musical, conceputa sub indrumarea artistica a lui Bogdan Strutynsky si a lui Razvan Ioan Dinca . In acest an, Gala se numara printre cele mai ample evenimente din cadrul festivalului, care reuneste pe aceeasi scena peste 120 de artisti din sase tari: Rusia, Ungaria, Ucraina, Bulgaria, Slovacia si Romania.

Alaturi de Corul, Baletul si Orchestra Teatrului National de Opereta Ion Dacian, dirijata de maestrul Istvan Sillo, solistii invitati vor interpreta fragmente de opereta si musical aflate in repertoriul international.


Lansari de carte, expozitii si ateliere pentru copii


Pe parcursul festivalului, foaierul Teatrului National de Opereta Ion Dacian va gazdui o serie de lansari de carte, dar si doua expozitii.

Din program nu lipsesc nici in acest an atelierele dedicate copiilor: atelierul "ABC-ul in teatru", atelierul de creativitate "Viata e frumoasa!" pentru copii care provin din medii defavorizate. atelierul de pantomima, atelierul de inventie muzicala si atelierul "Teatrul de Umbre".

In spiritul promisiunii facute in 2008, la prima editie, si in acest an Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical isi propune sa ofere publicului o serie de spectacole si evenimente care stau sub semnul Frumosului in Muzica si in Teatru si sa arate ca viata este frumoasa in continuare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea