De prin lume adunate

#evenimente #evenimente bucuresti #sergiu celibidache #festivalul sergiu celibidache

Festivalul Sergiu Celibidache la Bucuresti

Prima editie a Festivalului "Sergiu Celibidache 100" se va desfasura in perioada 3 mai - 7 iulie si este organizata cu ocazia celebrarii a 100 de ani de la nasterea celebrului dirijor roman.

Evenimentul, desfasurat sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, reuneste o serie de masterclassuri sustinute de artisti instrumentisti de exceptie, precum si elevi care si-au dorit sa asimileze tehnicile extraordinare de dirijat ale maestrului. Printre acestia se numara Ida Haendel (Vioara), Helmut Nicolai (Muzica de Camera), Dorin Marc (Contrabas), Michael Martin Kofler (Flaut), Rony Rogoff (Vioara) si Enrique Garcia Asensio (Dirijat).

De asemenea, sunt programate mai multe concerte sustinute la Ateneul Roman cu artisti recunoscuti international, fosti elevi ai lui Sergiu Celibidache si orchestre romanesti de prima clasa: Enrique Garcia Asensio, Mark Mast, Markus Theinert, Rony Rogoff, Cristian Mandeal, Ida Haendel, Misha Dacic, Peter Sadlo, Wolfgang Gaag, Dan Grigore, Dorin Marc, German Brass, Henschel Quartett, Orchestra Romana de Tineret, Filarmonica George Enescu sau Filarmonica Moldova Iasi.

Cu acest prilej va avea loc premiera mondiala a compozitiei "Haz de necaz" a maestrului Sergiu Celibidache. Evenimentul va mai include o expozitie de fotografie, proiectii de filme si lansari de carte, actiuni menite sa omagieze personalitatea unica a marelui dirijor.

Cine a fost Sergiu Celibidache

Dirijorul si compozitorul Sergiu Celibidache s-a nascut la 28 iunie 1912, la Roman, judetul Neamt., iar Unesco a declarat 2012 An Sergiu Celibidache.

Personalitate artistica nonconformista, contradictorie, care a dispretuit rutina, mediocritatea, reclama comerciala, filosoful care a promovat teorii personale originale, epatante si conceptii absolutiste, exclusiviste, asupra creatorilor si operelor de arta, omul sclipitor de inteligent, plin de verva, ironie, sarcasm, savantul inzestrat cu o cultura generala coplesitoare, Sergiu Celibidache a atins spre sfarsitul vietii o cariera impresionanta, devenind pentru lumea muzicala un mit, o legenda vie a baghetei contemporane.

Sergiu Celibidache a murit la Neuville-sur-Essonne, langa Paris, la 14 august 1996.

Din program:

4 mai: film: Gradina lui Celibidache
7 mai: Lansare de carti: Despre fenomenologia muzicala, de Sergiu Celibidache si Celibidache, intalniri cu un om de exceptie
9 mai: Emitere si lansare moneda numismatica comemorativa Sergiu Celibidache
10 mai: film: Celibidache
24 mai: film: Nascut roman sa dirijeze o lume
10 - 29 mai: masterclass-uri
22 - 27 mai: expozitie foto : Fragmente din viata maestrului Sergiu Celibidache
30 iunie - 7 iulie: Serie de concerte la Ateneul Roman
7 iulie: Premiera mondiala "Haz de necaz", compozitie Sergiu Celibidache, Ateneul Roman.

Cat costa biletele

Biletele pentru aceasta prima editie a festivalului au preturi cuprinse intre 65 si 75 de lei. Pot fi procurate prin reteaua Eventim in toata tara: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librariile Humanitas, Carturesti si online pe eventim.ro.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea