De prin lume adunate

#bucuresti #festival #kinofest #festival bucuresti #festival Kinofest

Festivalul Kinofest la Bucuresti

In perioda 26 - 28 octombrie, la Bucuresti are loc ce-a de-a sasea editie a festivalului international de film digital, Kinofest.

Festivalul are trei sectiuni de concurs, Animatie, Fictiune si Micromovie, sectiunea Off concurs, plus programele paralele. In fiecare din cele cinci editii, festivalul a prezentat importanti producatori de scurtmetraj, o selectie premium, concerte inedite si noutati in domeniul artelor vizuale. Numai aici poti sa vezi cele mai frumoase povesti din puternica scoala de film spaniola.

Kinofest are din acest an o mascota sub forma unui supererou. Numele acestuia este Kinoman. Mascota a fost conceputa si realizata de graficianul Nicu Duta. In 2012, organizatorii continua sa prezinte noi artisti in Galeria online Kinofest. Anul a inceput cu Lord Akira (Romania) si Riccardo Guasco (Italia).

Anul acesta Kinofest se va desfasura la Cinema Europa, Institutul Cervantes, Mansarda Bastilia si Club Energiea. Vei putea vedea cateva sute de scurtmetraje, grupate in programe variate si distribuite in toate locatiile festivalului. Editia din 2012 aduce cele mai recente si cele mai bune creatii ale genului, toate prezentate in premiera in Romania.


Filme, concerte si expozitii la Kinofest


In afara de competitie, festivalul cuprinde evenimente si proiecte diverse. Astfel, poti participa la prezentari si proiectii ale unor invitati, concerte, performance live, o galerie virtuala de arta digitala, grafica, fotografie sau ilustratie.

Scopul este de a oferi publicului o perspectiva cat mai larga asupra fenomenului digital. In plus vor avea loc si proiecti ide filme si concerte de muzica, dar arta digitala grafica si video.

Kinofest este un proiect independent, care are ca scop promovarea tinerilor artisti, a realizatorilor de film, a lucrarilor lor de film, muzica si arte vizuale. De asemenea proiectul vrea sa popularizeze arta si cultura media in randul publicului larg prin intermediul scurtmetrajului independent si a noilor genuri video si media.

Esti astfel asteptat la festival, in perioada 26 - 28 octombrie, sa petreci cateva momente placute alaturi de prieteni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea