De prin lume adunate

#evenimente #festival #evenimente bucuresti #festival kino

Festivalul Kino la Bucuresti

In perioada 28 mai - 3 iunie va avea loc Festivalul de film rusesc Kino la Studioul Horia Bernea, la Muzeul Taranului Roman. Universitatea din Bucuresti, Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania si Asociatia "Reteaua de cultura" anunta lansarea Saptamanii premierelor rusesti pe marele ecran din Bucuresti.

Evenimentul, organizat in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, va avea loc in data de 28 mai 2012, incepand cu orele 19.00.

Va cuprinde gala de premiere a Concursului studentesc de subtitrari pentru filmele implicate in proiect, precum si vizionarea filmului "Ultimul canton" (2010), o productie a studioului cinematografic Rock films in regia lui Aleksei Ucitel. Regizorul Aleksei Ucitel s-a bucurat de numeroase distinctii si nominalizari la prestigioase festivaluri de profil din intreaga lume.

In deschidere vor lua cuvantul reprezentanti ai Universitatii din Bucuresti, ai Comunitatii Rusilor Lipoveni din Romania, ai Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, precum si presedintele juriului, prof. univ. dr. Antoaneta Olteanu, directorul Departamentului de Filologie Rusa si Slava al Facultatii de Limbi si Literaturi Straine.

Gala de premiere a Concursului studentesc de subtitrari va dezvalui topul clasamentului celor 54 echipe finaliste de studenti ai Universitatii din Bucuresti care au lucrat la traducerea filmelor rusesti artistice si de animatie implicate in proiect.

Proiectia filmului "Ultimul canton" va da startul unui regal al filmelor rusesti de ultima generatie in premiera pe marele ecran din Romania.

In fiecare seara, timp de o saptamana, publicul bucurestean va avea acces gratuit la creatii ale unei scoli cinematografice cu traditie ce se bucura de prestigiu in intreaga lume.

Programul festivalului:

28.05, ora 19.00: Ultimul canton
29.05, ora 19.00: Gambitul turcesc
30.05, ora 19.00: Povestea cosmosului meu
31.05, ora 19.00: Bunica Tosia
01.06, ora 19.00: Credinta
02.06, ora 19.00: Gheorg
03.06, ora 19.00: Efecte de sera.

Filme pentru copii la Kino:

01.06, ora 14.00: Ivan Tarevici si lupul
Belka si Strelka: cainii stelari
Aventurile Alionuskai si ale lui Erioma

02.06, ora 14.00: Cneazul Vladimir
Spargatorul de nuci

03.06, ora 14.00: Fata Cloanta si gasca ei
Cei trei voinici si regina din Samahan.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea