De prin lume adunate

#festivalul international de teatru de la sibiu #teatru #festival # siubiu

Festivalul International de Teatru de la Sibiu

Cea de-a XVIII-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu va avea loc in acest an in perioada 27 mai - 5 iunie 2011 si va aduce la Sibiu peste 90 de reprezentatii stradale.

Timp de zece zile strazile si pietele orasului Sibiu vor fi transformate in veritabile scene de spectacol. Arhitectura unica a orasului reprezinta platforma ideala pentru evenimente desfasurate in spatii publice

 

Spectacole in aer liber


Devenit deja o traditie, sezonul spectacolelor in aer liber isi propune sa aduca artele spectacolului aproape de publicul larg incurajand comunitatea sa participe la evenimente culturale . Parade, instalatii, dansatori, pirotehnisti, muzicieni, acrobati si personaje gigant din toate colturile lumii vor invada orasul intr-un spectacol impresionant.

Editia din acest an a festivalului va fi deschisa printr-un spectacol grandios de lumina, acrobatii, foc de artificii, muzica si instalatii programat vineri, 27 mai, in Piata Mare, de la ora 22:50.

Una dintre cele mai bine cotate companii de teatru de strada din lume, Malabar, revine in acest an la Sibiu cu doua spectacole noi ce vor avea loc duminica, 29 mai. Primul spectacol, Creaturi bestiale si stralucitoare, va fi prezentat pe bulevardul Nicolae Balcescu incepand cu ora 17.00, iar cel de-al doilea spectacol, Helios II, in Piata Mare incepand cu ora 22.30.

Un punct de maxim interes pe agenda de evenimente din acest an il reprezinta spectacolul Muare al companiei Voala Project, o coproductie Argentina - Spania. Muare este un spectacol de strada prezentat la o inaltime de 40 de metri, in aer liber, cu muzica live si treisprezece artisti suspendati de o macara pentru a compune o serie de momente coregrafice aeriene.

Pentru prima data in acest an, festivalul va gazdui evenimente si la Gradina Zoologica din Sibiu. Aici va fi prezentat spectacolul Girafele al companiei Teatro Pavana din Olanda ce va avea loc duminica, 5 iunie, ora 12.00.

Fiecare editie a Festivalului este centrata pe teme de mare actualitate, programul din acest an fiind construit in jurul temei comunitati.  Editia din acest an a Festivalului International de Teatru de la Sibiu va fi deschisa prin doua reprezentatii de exceptie: "Idiotul” dupa Feodor Dostoievski al companiei Meno Fortas Nekrosius Theatre Company si "Transition" al companiei Aktion Theater Pan.Optikum.
 

Cele mai bune spectacole de dans ale momentului
 

Sibiul va fi si gazda celor mai importante spectacole de dans prezentate in acest an in Romania. Evenimentele vor avea loc in cadrul festivalului de Teatru. Sezonul de dans de la Sibiu conecteaza publicul roman la unele dintre cele mai importante creatii ale lumii printr-un program ce isi propune sa promoveze excelenta si inovatia in dans.

Prezenta lucrarilor coregrafice in programul evenimentului reprezinta deja o traditie si confirma amploarea acestui festival al artelor spectacolului. Selectia din acest an cuprinde o gama larga de abordari coregrafice si aduce pe scena din Sibiu zece spectacole din sase tari.

Biletele pot fi achizitionate online, la bilete.sibfest.ro, sau direct de la Agentia Teatrala din Sibiu, de luni pana vineri, intre orele 11.00 si 18.00, iar sambata intre orele 11.00 si 15.00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea