De prin lume adunate

#festival de jazz #bucuresti jazz #arcub jazz #george enescu jazz

Festivalul international de jazz de la Bucuresti

Nu astepta weekendul pentru a-ti petrece timpul liber intr-un mod cat se poate de placut si, in acelasi timp, relaxant. Incepand de miercuri, 3 iulie, esti invitat, din nou, in Piata George Enescu din Capitala pentru cinci seri de muzica buna in cadrul celei de-a doua editii a ArCuB Live Open Air - Jazz, Blues & More, singurul festival international de jazz din Bucuresti.

Dupa "Bucharest Music Film Festival", ce a avut loc la sfarsitul lunii iunie, Piata George Enescu se transforma din nou intr-o adevarata gradina muzicala. De data aceasta, jazz-ul este vedeta incontestabila a Festivalului ce are loc intre 3 si 7 iulie.

Pe scena de langa Ateneul Roman vor rasuna acordurile instrumentelor unor nume celebre din industrie, jazmani americani si britanici, alaturi de muzicieni romani, care vor incanta publicul cu piese proprii si nu numai.

Potrivit organizatorilor, Centrul de Proiecte Culturale al Pimariei Municipiului Bucuresti, printre cei mai cunoscuti muzicieni care vor urca pe scena festivalului se numara saxofonistul James Carter si pianistul britanic, care este si un celebru compozitor, Robert Mitchell. Alaturi de ei va concerta Corey Mwamba, un muzician remarcabil, care se foloseste de diverse instrumente neconventionale, precum vibrafonul, tambalul sau alte cateva instrumente electronice. La Bucuresti vine si marele trompetist polonez Tomasz Stanko, primul detinator al premiului european pentru jazz.

Se intorc hit-urile interbelice

"Aleea Cosmonautilor" este un proiect lansat de pianistul si profesorul Mircea Tiberian, ce vrea sa readuca in prim plan piesele de cabaret din perioada interbelica, precum si hit-urile muzicii usoare romanesti din anii '60-'70. Ele vor fi reorchestrate intr-o formula cu totul noua, de catre muzicieni cunoscuti.

Jazz pentru copii

Nu doar adultii sunt asteptati in Piata George Enescu. Duminica, profesorul Tiberian a pregatit un moment special si pentru copii, intitulat "Jazz for Kids", moment ce va incepe de la ora 11.00. Este vorba despre un concert, in premiera, dedicat exclusiv publicului foarte tanar, prin care cei implicati in fenomen spera sa atraga mai multi fani din generatiile viitoare.

Festivalul are loc in fiecare seara, incepand cu ora 19.00, iar accesul publicului este gratuit.

Sursa foto: modernism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea