De prin lume adunate

#festival #folclor #bucuresti #traditie

Festivalul International de Folclor

Festivalul International de Folclor se desfasoara in perioada 19-21 iunie in parcul Cismigiu si cuprinde momente de dans si cantece din diverse zone ale Romaniei si din sfera internationala, un targ de mestesugari, cinematograf in aer liber si o zona gastronomica, cu preparate traditionale romanesti.

Noutatea adusa anul acesta de organizatori o constituie participarea mai multor ansambluri internationale din Mexic, Marea Britanie, Cehia, Turcia, Republica Moldova si Congo ce vor incanta bucurestenii in cele 3 zile de festival.

"Promovarea valorilor culturii si traditiei romanesti reprezinta o responsabilitate pentru noi toti. Ocrotirea patrimoniului cultural ar trebui sa fie perceputa ca o garantie a afirmarii poporului roman in contextul contemporan actual. Va asteptam cu drag in parcul Cismigiu cu momente incantatoare din folclorul romanesc si international", declara Claudia Virlan, Directorul Centrului de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare al Municipiului Bucuresti.

Evenimentul debuteaza vineri, 19 iunie, ora 15.00, cu o parada a participantilor in costume populare pe traseul Piata Amzei – Calea Victoriei – Cercul Militar – Bdul. Regina Elisabeta – Gradina Cismigiu.

Deschiderea oficiala a evenimentului are loc vineri, 19 iunie, la ora 20.00, in Parcul Cismigiu, la scena amplasata in zona Aleea Trandafirilor, in spatele terasei Monte Carlo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea