De prin lume adunate

#festival #parc #folclor

Festivalul International de Folclor

Cea de-a IV-a editie a Festivalului International de Folclor "Muzici si Traditii in Cismigiu", eveniment organizat de Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Traditiei si Creatiei Populare Bucuresti, ce a avut ca tema "unitatea prin diversitate", s-a incheiat in acest weekend.
 
Bucurestenii, prezenti in numar foarte mare in Parcul Cismigiu , s-au bucurat de targ de mesteri populari , teatru pentru copii, plimbari cu trasuri, momente de cantece si dansuri folclorice romanesti, ale minoritatilor si comunitatilor nationale (tatara, italiana, germana, maghiara si aromana). Ansambluri din Georgia, Grecia, Mexic, Serbia, Turcia si Ucraina au prezentat programe artistice spectaculoase.

Maria Ciobanu , Floarea Calota, Nicoleta Voica , Laura Lavric, Mioara Velicu si Constantin Enceanu au fost doar cativa din interpretii de renume invitati la eveniment. In cele trei zile de spectacol, au sustinut reprezentatii ansambluri din toate zonele tarii: "Maria Tanase", "Doina Carpatilor", "Burnasul", "Calusarii din Olt", "Ciprian Porumbescu", "Transilvania", "Timisul", grupul "Iza", fanfarele "Chetris", "Iacobenii" si "Millenium - Band", orchestra "Lautarii din Chisinau", condusa de Nicolae Botgros si taraful lui Andrei Mihalache.

Deschiderea festivalului s-a facut in prezenta Primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu. Recitalul Mariei Buza alaturi de taraful "George Patrascu" a incantat publicul in seara de sambata, iar Ovidiu Lipan Tandarica impreuna cu grupul "Balcano" si Stelu Enache au marcat inchiderea acestei editii a Festivalului International de Folclor "Muzici si Traditii in Cismigiu".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea