De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #evenimente bucuresti #festival muzica #festivalul international al orchestrelor

Festivalul International al Orchestrelor

Radio Romania organizeaza in perioada 23 - 29 septembrie 2012 prima editie a Festivalului International al Orchestrelor Radio.

Festivalul se va desfasura in anii de pauza ai Festivalului "George Enescu" si va reprezenta o completare la programul cultural national. Evenimentul va oferi iubitorilor de muzica si de arta posibilitatea de a viziona si asculta valori culturale mondiale ale momentului pe scenele cele mai importante din Bucuresti.

Vor veni sa incante publicul roman orchestrele radio RAI Torino, BBC, Radio France, Orchestra Nationala Radio, corul Academic Radio si Orchestra de Camera Radio.

La festival vor fi prezenti solistii si dirijorii de marca precum Maxim Vengerov, Dan Grigore, Myung - Whun Chung, Alexandru Tomescu, Jian Wang, Viviane Hagner, Juka Pekka Saraste, Cvartetul "Voces", Cvartetul "Rivinius", Luiza Borac, Ruxandra Donose si multi altii.

Festivalul International al Orchestrelor Radio include concerte simfonice si camerale, recitaluri si conferinte, organizate la Sala "Mihail Jora" a Radio Romania si Centrul pentru artele spectacolului "Sala Palatului", precum si manifestari artistice in Piata Festivalului.

In cadrul festivalului, vor avea loc expozitii de arta plastica care vor reuni artisti consacrati si tineri studenti ai Universitatii Nationale de Muzica si din alte centre culturale, dar si lansari de carte, discuri si sesiuni de autografe.

Programul festivalului:

Miercuri, 26 septembrie:

ora 17.00: Conferinta Christian Zacharias
ora 19.30: Orchestra Radio France

Joi, 27 septembrie:

ora 17.00: Cvartetul "Voces"
ora 19.30: Orchestra Nationala Radio

Vineri, 28 septembrie:

ora 17.00: Orchestra de camera Radio
ora 19.30: Orchestra BBC

Sambata, 29 septembrie:

ora 19.30: Orchestra BBC.

Prima editie a Festivalului International al Orchestrelor Radio "RadiRo" este cea mai noua invitatie adresata publicului amator de muzica clasica din tara. Evenimentul isi propune sa aduca impreuna in sala de concerte ansambluri radio de renume din intreaga lume si publicul care nu le-a putut audia decat pe calea undelor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea