De prin lume adunate

#puccini #festival #opera

Festivalul Giacomo Puccini la Opera Romana

Anul acesta se implinesc 150 de ani de la nasterea lui Giacomo Puccini . Cu aceasta ocazie, Opera romana prezinta cateva dintre cele mai cunoscute creatii ale compozitorului.

Intre 15 si 23 noiembrie, Opera Nationala va organiza Festivalul “Giacomo Puccini ”. Publicul va avea ocazia sa descopere si doua dintre operele sale mai putin cunoscute. Acestea vor fi prezentate sub forma de concertanta.

Tot in cadrul acestui festival, Opera pregateste si o premiera. In aceasta saptamana se fac ultimele pregatiri la cea dintai premiera a stagiunii 2008-2009: “La Boheme”, de Giacomo Puccini.

Sambata, 15 noiembrie, cu incepere de la ora 18.30 are loc primul spectacol cu opera “La Boheme”, cu o montare noua: dirijorul Vlad conta, Regizorul Ionel Pantea si maestrul de cor Stelian Olariu. Din distributie vor face parte: Hector Lopez, Simona Neagu, Irina Iordachescu, Cozmin Sime, Ionut Gavrila, Mihnea Lamatic, Paul Basacopol, Stefan Schuller, Liviu Indricau, Adrian Ionescu. 

“La Boheme”, una dintre cele mai frumoase creatii ale lui Puccini, este o poveste despre viata boema a artistilor, despre dragoste adevarata si despre prietenie.

In cadrul festivalului, publicul iubitor de opera se va bucura de premiera operelor „Le Villi” si „Edgar”. In acompaniamentul pianistei Luminita Berariu, opera “Le Villi” va fi interpretata de solistii Madeleine Pascu, Vlad Mirita si Eugen Secobeanu, cu participarea corului Accoustic, pregatit de maestrul de cor Daniel Jinga.

In “Edgar” publicul ii va putea admira pe Robert Nagy, Silvia Sorina Munteanu, Liliana Mattei Ciuca si Stefan Ignat, pregatirea muzicala fiind asigurata de pianista Mihaela Valcea.

Programul festivalului:

Sambata 15 noiembrie – La boheme

Duminica 16 moiembrie- La boheme

Luni 17 noiembrie – Le Villi

Marti 18 noiembrie- Edgar

Miercuri  19 noiembrie – Manon Lescaut

Sambata 22 noiembrie- Tosca

Duminica 23 noiembrie – Madama Butterfly

Toate spectacolele din festival incep la ora 18.30. preturile unui bilet sunt cuprinse intre 63 si 7 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea