De prin lume adunate

#evenimente #festival #evenimente bucuresti #film francofon #festivalul filmului francofon

Festivalul Filmului Francofon in martie la Bucuresti

Editia 2012 a Festivalului Filmului Francofon, organizata de Institutul Francez , Ambasada Frantei si Ambasada Canadei, se deschide vineri 23 martie cu regizorul canadian Eduardo Lucatero. Acesta va prezenta publicului documentarul sau eveniment despre tanatologie, "Cei Vii".

Fratii Dardenne la Festivalul Filmului Francofon

Pentru al zecelea an, cinematografia francofona aduce un elogiu in imagini diversitatii culturale si lingvistice al carei simbol e Francofonia pe cinci continente, prezentand pe parcursul a unei saptamani, filme din mai mult de zece tari.

Printre propunerile de anul acesta, Belgia aduce pe ecrane o retrospectiva a fratilor Dardenne, cu cele doua premii Palme d'Or, de la Cannes, pentru Rosetta (1999) si Copilul (2005) si de asemenea, filmul cel mai recent al celor doi regizori belgieni, "Baiatul cu bicicleta", care a obtinut Marele Premiu al Juriului la Cannes anul trecut.

Ce vei vedea la festival

"La folie Almayer", filmul regizoarei belgiene Chantal Akerman, va purta spectatorul intr-o lume exotica, plina de mister, durere, frustrari si iubire. "Omar m'a tuer", semnat de un actor convertit la regie, Roschdy Zem, propune spectatorului sa-i descopere pe doi actori francezi remarcabili: Sami Bouajila si Denis Podalydes.

Coproductia "Camera mica" (Elvetia-Luxemburg) este un film foarte sensibil, despre batrânete si despre caldura relatiilor umane. "Tahrir 2011" este un documentar foarte reprezentativ despre revolutiile din lumea araba, care au inceput cu revoltele din Tunisia si au continuat cu rasturnarea regimului lui Hosni Moubarak, din Egipt.

Programul festivalului:

Luni, 26 martie:

18.00: Camera mica
20.00: Baiatul cu bicicleta

Marti, 27 martie – retrospectiva fratii Dardenne:

18.00: Copilul
20.00: Tacerea Lornei

Miercuri, 28 martie - retrospectiva fratii Dardenne:

18.00: Promisiunea
20.00: Rosetta

Joi, 29 martie - retrospectiva fratii Dardenne:

18.00: Tacerea Lornei
20.00: Rosetta.

Proiectiile au loc la la sala de cinema Elvira Popescu . Biletele se pot cumpara in reteaua Eventim, sau direct de la casieria salii, cu cel putin 15 minute inainte de inceperea proiectiei. Pretul unui bilet este de 10 lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea