De prin lume adunate

#film #cinema #festival

Festivalul Filmului Evreiesc la Bucuresti

Festivalul Filmului Evreiesc de la Bucuresti include peste 130 de manifestari similare organizate in intreaga lume sub brand-ul Jewish film Festival. Prin gazduirea primului eveniment de acest gen, capitala Romaniei se conecteaza la marile metropole care celebreaza valorile cultural-artistice iudaice.

Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti promoveaza Romania la nivel international, ca un spatiu al diversitatii si al tolerantei.

Festivalul Filmului Evreiesc se va desfasura la Cinema Studio si in alte trei locatii in aer liber: Terasa Green Hours , Muzeul taranului Roman si Zone Arena . O seara de proiectii va fi organizata in cadrul Teatrului Evreiesc.

Acest eveniment isi propune, in cadrul mai larg al promovarii recuperarii si valorificarii mostenirii culturale a minoritatilor din Romania si al dialogului intercultural si interetnic, informarea publicului romanesc privind traditiile si arta iudaica, precum si bogata mostenire evreiasca din tara noastra si educarea publicului, in special a tinerilor, in sensul tolerantei interetnice si religioase.

Festivalul omagiaza atat personalitatile marcante de origine iudaica ale culturii romane, cat si pe cei mai importanti artisti autohtoni care, desi nu apartin religiei mozaice, au reflectat in operele lor problematica evreieasca.

Alaturi de filmele din program, la Bucuresti vor fi prezenti si realizatori si actori ai acestora, personalitati devenite subiect al unora din aceste productii. Acestia se vor intalni cu specialistii din cinematografia romaneasca, cu reprezentantii mass-media si, poate in primul rand, cu spectatorii romani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea