De prin lume adunate

#festival #muzica veche #concerte #muzica clasica #ateneul roman

Festivalul de muzica veche la Bucuresti

Melomanii, iubitorii de muzica, cei deschisi spre cultura au in agenda toamnei un eveniment care bucura inima si mintea.

Ajuns la a cincea editie, muzica veche a devenit o traditie in peisajul bucurestean. Editia din acest an a festivalului este dedicata operei si personalitatii unui titani al muzicii universale, Johann Sebastian Bach .

Intre 30 octombrie si 1 noiembrie, pe scena Ateneului Roman, va fi un regal al muzicii lui Johann Sebastian Bach.

In anul in care se implinesc 325 de ani de la nasterea compozitorului si 260 de ani de la moartea acestuia, Festivalul de muzica veche Bucuresti isi propune sa aduca un tribut celui care a daruit culturii universale opere ca Magnificat, Concertele brandenburgice, Variatiunile Goldberg, Ofranda Muzicala sau Arta fugii.

Muzica lui J. S. Bach reprezinta o culme a impletirii talentului si a maiestriei. Creatia lui Bach a lasat o amprenta specifica si profunda asupra spiritului civilizatiei europene.

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti este un eveniment dedicat muzicii premergatoare Clasicismului Muzical. Concertele din festival aduc pe scenea bucuresteana sonoritati cu care publicul meloman, si nu numai, are prea putine ocazii sa se intalneasca, sonoritati cum ar fi cele ale epocilor Medievala, Renascentista sau Baroca.
 

Programul Festivalului de Muzica Veche Bucuresti
 

  • Sambata, 30 octombrie 2010: Magnificat anima mea Dominum
  • Duminca, 31 octombrie 2010: La curtea nobilului clavecin
  • Luni, 1 noiembrie 2010: Glasuri de ingeri.

Spectacolele au loc la Ateneul Roman. Pretul biletelor este de 20, 40 si 65 de lei. Biletele pot fi achizitionate in librariile Carturesti, magazinele Diverta, Germanos si Vodafone sau online pe eventim.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea