De prin lume adunate

#muzica usoara #aurelian andreescu #festival

Festivalul de Muzica Usoara “Aurelian Andreescu”

In perioada 6- 7 decembrie 2008 are loc la teatrul de revista “ constantin Tanase ”, Festivalul concurs de muzica usoara “Aurelian Andreeescu”. Evenimentul este dedicat memoriei inegalabilului interpret Aurelian Andreescu .

Festivalul are drept scop afirmarea, promovarea si stimularea valorilor autentice in lumea muzicii usoare romanesti, precum si readucerea in atentia interpretilor a unora din cele mai valoroase creatii ale compozitorilor de muzica usoara traditionala si moderna.

Concursul este deschis tinerilor interpreti cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani si nu pot participa cei care au mai concurat la acest concurs. Acestia vor interpreta o piesa din repertoriul traditional clasic romanesc si o alta cu tenta moderna.

Preselectie la Sala Rapsodia

Preselectia va avea loc la Sala Rapsodia a Teatrului „Constantin Tanase”, incepand cu ora 10, in zilele de 5 decembrie 2008 (pentru concurentii din Bucuresti) si 6 decembrie 2008 (pentru concurentii din tara).

Preselectia se va face cu respectarea stricta a criteriilor profesionale ce vor include voce, muzicalitate, sensibilitate, prezenta scenica, forta interpretative, originalitate si bineinteles, priza la public si toate atu-urile unui veritabil laureat.

Asadar, Concursul de Interpretare va avea loc pe 6 decembrie, ora 18.00, iar duminica seara, pe 7 decembrie este programata Gala Laureatilor. Intrarea este libera.

Juriul concursului va acorda premii in valoare de 15.000 lei. Este format din personalitati ale genului (compozitori, textieri, solisti, critici muzicali, regizori) printre care se numara Titus Andrei, Bitu Falticineanu si Aurel Storin, compozitorii si muzicienii Dan Dimitriu si Dan Ardelean, alaturi de Silvia Dumitrescu.

Trofeul „Aurelian Andreescu” este in valoare de 3.500 lei.

Suma totala este sustinuta de Centrul de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare al Municipiului Bucuresti, reprezentat de Mihaela Stoica, iar Teatrul de Revista „Constantin Tanase” va asigura cazarea concurentilor admisi in finala si alte Cheltuieli necesare desfasurarii spectacolelor.  
Laureatilor li se ofera sansa unor colaborari in spectacolele Teatrului de Revista „Constantin Tanase”, asa cum s-a intamplat si cu interpretul Radu Ghencea, castigator al Trofeului “Aurelian Andreescu” si angajat al Teatrului de Revista.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea