De prin lume adunate

#flamenco #evenimente #jazz #evenimente bucuresti #festival flamenco

Festival de flamenco la Bucuresti

Festivalul " Flamenco Clasic si noile genuri" este un eveniment dedicat traditiei si actualitatii artei flamenco . Va avea loc in perioada 3 - 26 martie, in mai multe spatii culturale ale capitalei. Festivalul debuteaza in data de 3 martie, la Sala Mare a Teatrului National "I.L. Caragiale”, cu recitalul de dans flamenco oferit de compania Belen Maya.

In Solos, Belen Maya reuneste cateva dintre creatiile sale recente, pentru a ne oferi o perspectiva complexa a felului in care simte dansul flamenco.

Prin intermediul acestor propuneri, ies in evidenta trasaturile care-o definesc: tehnica rafinata, echilibrul intre traditie si avangarda, lirism, charisma scenica, forta de a reinnoi gramatica flamenco-ului, dar, mai ales, disponibilitatea de a face ca dansul sa ne vorbeasca despre ea insasi: despre fragilitatea, temerile, placerile si dorintele ei.

Cel del -al doilea spectacol din cadrul Festivalului "Flamenco Clasic si noile genuri", este concertul trupei La Shica care va avea loc pe 4 martie la Sala Mare a Teatrului National.

La Shica este o artista carismatica si plina de forta care inunda scena cu aparitia si talentul ei cu totul deosebite. Propunerile ei originale si heterodoxe, se hranesc nu doar din "copla" si "flamenco", ci si din rock, funk sau rap. Toate aceste stiluri, combinate cu dansul flamenco, sunt prezente in modul in care evolueaza pe scena si au ca rezultat un spectacol inovativ si neobisnuit.

In dorinta lor de a-si gasi un sound propriu, trupa La Shica dezvolta un limbaj atipic, atunci cand vine vorba despre aparitiile scenice, pornind de la flamenco, relaxandu-se cu metrica populara si facand loc strazii prin intermediul hip-hop-ului.

In data de 10 martie, la Sala Mare a Ateneului Roman si in data de 11 martie la Sala Radio , va avea loc un concert de chitara sustinut de Pablo Sainz Villegas.

Festivalul continua in zilele de 15 si 16 martie, la Sala ArCuB, cu concertul lui David Palomar. Sala Mare a Ateneului Roman va gazdui recitalul de pian sustinut de Jorge Federico Osorio, programat in data de 24 martie .

In zilele de 25 si 26 martie, la Sala Radio, va avea loc spectacolul de jazz flamenco numit "Intre doua lumi" sustinut de duo Jorge Pardo & Isaac Turienzo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea