De prin lume adunate

#dans #flamenco #spectacol

Festival de flamenco 2011 in Bucuresti

Intre 4 februarie si 10 martie 2011 se desfasoara la Bucuresti Festivalul de 2011. Evenimentul este organizat de Institutul Cervantes, in mai multe locatii din capitala.

Festivalul este cunoscut sub denumirea de “ Flamenco Clasic si noile sale genuri” si aduce un program monografic dedicat genului flamenco , incluzand culta, muzica populara flamenco, fuziune jazz-flamenco si film. Cu ocazia festivalului, vor veni la Bucuresti muzicieni si dansatori faimosi de flamenco, castigatori a numeroase premii.

Festivalul se deschide 4 februarie 2011 cu un spectacol sustinut de chitaristul Rafael Andujar, cantaretul Jesus Chozas si dansatorii Ana Alonso si Juanma Carillo. Cei care nu vor putea ajunge la acest spectacol vor mai avea sanse pe 5 si 6 februarie.

Iubitorii de chitara vor putea asista la un recital de chitara al lui Jose María Gallardo del Rey, pe 9 februarie, la Ateneul Roman si pe 10 februarie la Sala Radio.

Pianista Rosa Torres Pardo va fi prezenta la Ateneu pe 16 februarie, iar violonistul Ara Malikian si chitaristul Jose Luis Monton canta in duet pe 21 si 22 februarie.

Trupa Soniquete de Jerez ofera doua concerte de pop-flamenco, pe 26 si 27 februarie, la Sala ArCuB. Grupul este format din adolescenti ce provin din cartierul Jerez din Santiago, unde, in urma cu sase ani, au fost initiate ateliere de flamenco pentru copii, pentru ca acestia sa aiba o activitate extrascolara.

In perioada 4 – 10 martie, Festivalul de flamenco 2011 aduce la Cinema Studio seri de filme, de fictiune si documentare, dedicate flamencoului, de la “ Los Tarantos ” al lui Rovira Beleta, trecand prin “ Camaron ” al lui , pana la filme mai recente, precum “ ”, de .

Pretul biletelor urmeaza sa fie anuntat in curand.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea