De prin lume adunate

#ferma #animale #copii

Ferme in jurul Bucurestiului

Daca vrei sa petereci o zi departe de agitatia orasului, poti face o vizita la una dintre fermele cu animale din jurul Bucurestiului. Este o idee potrivita de a petrece timpul liber alaturi de familie. Copiii vor fi fascinati de animalutele pe care le vor vedea. Struti, pauni, iepuri, caini , oi, vaci sau cai sunt doar cateva dintre vietatile cu care cei mici se pot juca. De asemenea, se pot plimba cu poneii si se pot juca cu porcusori de guineea .

 

Plimbare pe ponei la Ferma Animalelor
 

Ferma Animalelor este un loc special pentru copii, care au ocazia sa vada cum arata animalele. La aceasta ferma copiii si parintii lor pot vedea purcei, oi, capre, iepuri, vaci, gaini, gaste, rate, magari, cai si ponei. De curand, ferma s-a imbogatit si cu cativa struti.

La ferma cei mici au parte de numeroase activitati, care sa ii familiarizeze cu animalele. Astfel, copiii pot participa la mulsul vacutelor, la tesalatul poneilor, alaptarea vitelusilor si hranirea animalelor. De asemenea, copiii se pot relaxa la coloratul planselor si la desenul pe asfalt. 

Tot la ferma, cei mici vor invata lucruri noi despre animale, se vor imprietenii cu iepurasii si porcusorii de guineea si vor petrece mult timp in aer liber.Ferma Animalelor dispune si de leagane, balansoare, tobogane si ladite cu nisip unde cei mici se pot juca sub supravegherea parintilor. De asemenea, ferma organizeaza si plimbari cu poneii.

Ferma Animalelor este deschisa zilnic, de luni pana duminica. Taxa de intrare pentru copiii de peste 2 ani si pentru adulti este de 5 lei in timpul saptamanii si 7 lei in weekend. Pretul pentru o tura de calorie cu poneiul este de 4,5 lei. Ferma Animalelor se afla pe strada Sfantul Gheorghe, in comuna Pantelimon, judetul Ilfov.
 

Lapte proaspat de la Ferma de Lapte
 

In apropiere de Ferma Animalelor se afla Ferma de Lapte. Aceasta ferma este una dintre cele mai vechi si cunoscute din Romania. A fost infiintata in 1973, cu 500 de vaci aduse din Danemarca. Pe langa faptul ca de aici poti cumpara lapte de calitate, la Ferma de Lapte poti merge si cu cei mici. Acestia au ocazia sa afle mai mutle despre vacute si despre cum ajunge laptele in paharul lor in fiecare dimineata.

Cei mici pot vedea diverse vacute, incepand cu cea mai in varsta. Urmeaza cea mai tanara vacuta, cea mai zapacita, cea mai cuminte sau cea care da cel mai mult lapte.

Asadar, pentru lapte proaspat poti merge la Ferma de Lapte din comuna Pantelimon, de pe strada Sfantul Gheorghe, la numarul 20.
 

Fascinatie si culoare la Ferma de Pauni
 

Cei care sunt pasionati de pauni pot merge in apropierea Bucurestiului, la o ferma cu pauni. Paunul este una dintre cele mai frumoase pasari decorative, pe care o putem vedea si la noi in tara. De fiecare data cand privim un paun ne impresioneaza curcubeul de culori al penajului. Daca vrei sa petreci cateva momente placute, alaturi de familia ta, impreuna cu cei mici, fa o vizita la o ferma de pauni. Cei mici vor fi fascinati.

Paunul isi rasfira trena in special in timpul ritualului de imperechere. Paunul indian are un penaj albastru-verde, iar coada este prelungita si decorata cu un "ochi", la sfarsitul fiecarei pene. Acesti pauni au si coronita. Exista insa si pauni cu penaj verde, alb, castaniu sau purpuriu. La ferma vei primi informatii despre pauni si cresterea acestora. De asemenea, de la aceata ferma se pot cumpara atat pauni, cat si oua de pauni.

Daca vrei sa vezi astfel de pasari potie merge in apropiere de Bucuresti, in comuna Racari, unde vei gasi o ferma cu pauni. Ferma se afla in satul Colacu din judetul Dambovita, la jumatatea distantei dintre Bucuresti si Targoviste. Mai multe detalii despre ferma obtii la numarul de telefon 0726.276.442.
 

Oua de incondeiat la Ferma de Struti
 

Tot in apropiere de Bucuresti se gaseste si o ferma cu struti. Aceasta ferma este potrivita pentru o escadapa cu familia intr-un weekend. Pe langa struti, la aceasta ferma copiii vor avea ocazia sa vada si gaini, iepuri, dar si caini din rasele ciobanesc caucazian si dog argentinian . De asemenea, de la ferma de struti se pot cumpara pui de strut , oua pentru incubare, oua intregi pentru incondeiat, jumatati de coaja de ou, oua pentru  consum si pene de strut.

Ferma de struti se afla langa orasul Giurgiu, in comuna Gaujani. Se poate vizita oricand.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea