De prin lume adunate

#rosia montana #timp liber #evenimente #fanfest 2012

FanFest 2012 la Rosia Montana

In perioada 15 - 19 august la Rosia Montana are loc cea de-a VII-a editie a festivalului FanFest. FanFest, a carui prima editie s-a desfasurat in august 2004, a adus laolalta, de-a lungul anilor, mii de vizitatori si activisti din intreaga tara, dar si din strainatate, la Rosia Montana.

intrunire a eforturilor de promovare a patrimoniului cultural si a spiritului militant in campaniile civice din Romania, FanFest este unul din modurile in care aratam ca in Rosia Montana se poate trai din agricultura, turism si alte activitati ce nu distrug natura si cultura.

FanFest se bucura sa experimenteze, sa celebreze si sa provoace spiritul critic, iar activitatile din acest an sunt deopotriva o invitayie de a cunoaste Rosia Montana. Fie ca alegi manifestari cu mesaj social sau pur si simplu iti petreci timpul ascultand povestile comunitatii, strabatand cararile sau admirand privelistea, FanFest te invita la celebrarea spiritului civic.

Raspunsurile nu se arata intotdeauna cu usurinta, dar forta glasurilor noastre sunt cele ce au pastrat vie Rosia Montana in ultimul deceniu. Cum iti imaginezi acest loc peste 10 ani? Dar peste 50? Care sunt valorile unei comunitati care conteaza cu adevarat? Ce vreau si pot eu ca cetatean sa fac pentru Rosia Montana sau alte initiative civice?

Comunitatea localnicilor care se opun proiectului minier te asteapta sa-ti impartaseasca povestea, valorile in care cred si convingerea ca prin cultura si spirit militant Rosia Montana are un viitor. Cea de-a 7-a editie a FanFest va gazdui o serie de evenimente, precum conferinte si dezbateri, muzica, proeictii de filme documentare, piese de teatru, piata taraneasca si mestesugareasca, activititati recreative.

Concert de muzica la FanFest

Rosia Montana este o experienta care trebuie savurata pe deplin. Serile vor fi animate de concerte live si petreceri cu DJ. Si in acest an, trupele invitate participa pro-bono pentru a sustine Campania Salvati Rosia Montana. Rand pe rand, pe scena festivalului vor urca: Mushroom Story, Luna Amara, Rehab Nation, Mojo Barrel Band, Luiza Zan & Snaps, Blazzaj, Kumm sau Norzeatic.

De asemenea, ii vei mai vedea si pe cei de la Avant'n'Gard, Iordache, Tavi Scurtu, Utu Pascu, Blanoz, The Old Sound Got Cancelled, Robin & The Backstabbers, IPR, Subcarpati, Aria Urbana, Silent Strike, DJ K-lu, Cuscrii, Limun, Padre, Mad Liquid sau Atomic Midget.

Editia 2012 a festivalului cultural si ecologic FanFest se va desfasura sub motto-ul "Tinem muntii in loc. Rosia Montana rezista prin cultura".

Proiectii si filme documentare la FanFest

In acest an au fost selectate filme documentare, imagini uluitoare ale lumii in care traim si a problemelor care ne inconjoara. De la comunitati din lumea intreaga care lupta impotriva proiectelor miniere si a exploatarii gazelor de dist, la povestea nedreapta a lui Crulic si a "preafericitilor" din groapa de gunoi de langa Pata-Rat, la mobilizarea exemplara din Larzac, Franta, care a dat nastere miscarii franceze anti-globalizare, toate vor putea fi vazute, discutate si dezbatute in cadrul proiectiilor FanFest 2012.

Mai mult, evenimentul special al festivalului este dedicat proiectiei de fragmente din Nunta de Piatra si Duhul Aurului, filmate la Rosia Montana in anii 70 pe muzica live a Ansamblului Euinea.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea