De prin lume adunate

#expozitie #fotografie

Expozitii foto pe final de vara

Pentru alungarea plictiselii specifica zilelor de vara iti recomand cateva expozitii de fotografie. Avem o expozitie realizata cu telefonul mobil, fotografii de strada despre izolarea fiintei si o serie de instantanee cu peisaje fantastice sau animale fabuloase.

Fotograf cu telefonul mobil

Daca ai un telefon mobil dotat cu o camera foto incoroprata, fa-ti timp sa mergi la Iulius Mall , mai exact, la reprezentanta Carturesti, la vernisajul expozitiei Portrete mobile. 4 august este ziua si ar fi ideal sa ajungi pe la ora 18. Doar asa ai ocazia sa vorbesti cu realizatorul acestei expozitii.

Daca esti fotograf profesionist , lasa prejudecatile acasa si mergi sa vezi expozitia lui Zorislav Z. Stojanovic care iti va demonstra ca talentul depinde intr-o mai mica masura de performanta aparatului si mai degraba sta intr-un dar de a percepe viata, "cu mintea, nu cu aparatul de fotografiat".

Zorislav Zoran Stojanovic este de origine sarba, dar a si-a facut studiile la Timisoara unde si-a descoperit pasiunea pentru portretele instantanee.

Plimbare printre singuratati

Expozitia I walked the world alone isi inchide portile pe 5 august. Daca inca nu ai fost sa o vezi, trebuie sa stii ca risti sa ratatezi instantanee despre izolarea fiintei umane, aceasta fiind metafora care a animat-o pe realizatoare. Eliza Zdru a incercat sa surprinda si, poate, sa infrumuseteze singuratatea oamenilor pe care i-a intalnit in timpul plimbarilor ei prin lume.

Atat in fotografiile expuse cat si in tehnica fotografica folosita, autoarea combina noul si clasicul. Foloseste film fotografic, dar reajusteaza instantaneele sale cu ajutorul a diferite tehnici digitale fotografice. Totusi,vei avea ocazia sa vezi si fotografii neprelucrate, de aceea, daca te-am facut curios, mergi la Atelier 35 de miercuri pana duminica intre orele 15:00 şi 21:00.

Cu GEO in jurul lumii

Pentru cei carora le plac fotografiile stiintifice, revista GEO expune 114 fotografii despre diversitatea planetei pe care traim. Expozitia se va deschide pe 1 septembrie si prezinta 34 de fotografii cu peisaje, restul reprezentand animale nemaivazute, viata oamenilor sau fotografii stiintifice.

Vei avea ocazia sa calatoresti de-a lungul si de-a latul intregii planete, de la piramidele din Sudan la vulcanii din Kamchatka, din Antarctica in labirintele urbane din Shanghai, din varful turnului babilonic Taipei 101 din Taiwan la fetite si iepurasi in Gressholmen.

Fotografiile pot fi vazute in Bucuresti la Museo Cafe aflat la parterul Muzeului de Geologie intre 1-29 septembrie sau la Primaria din Sibiu in prioada 1-15 octombrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea