De prin lume adunate

#expozitie #fotografie #arta #karousel #pisica patrata #galeria mora #street art

Expozitii de fotografie in Bucuresti

Inceputul de an 2009 a adus in peisajul cultural din Bucuresti cateva expozitii inedited. De la pe care o putem intalni pe toate zidurile cladirilor dar si in spatii elegante, pana la fotografiile de arta expuse la , imaginile pe care le vom intalni ne vor delecta si pune intrebari serioase in acelasi timp.

Pisica la

De regula, pisica nu iese in strada iarna, de aceea trebuie sa mergem in galerie pentru a o intalni. Pisica Patrata inseamna street-art romanesc de calitate. Aceasta forma de arta se preteaza in egala masura pe zidurile cladirilor care au nevoie de pisica patrata pentru a nu se prabusi in indiferenta colectiva, cat si pe peretii eleganti ai unei galerii.

Selectia lucrarilor este facuta de catre autorul pisicii patrate, Alexandru Ciubotariu. Acesta a strans lucrari realizate in ultima perioada, dar si schite si desene inedite, toate fatete ale aceluiasi personaj, Pisica Patrata. Chiar daca e vorba de lucrari de cativa centimetri sau de zeci de metri patrati, toate sunt reduse la dimensiuni miniaturale pentru a le creste valoarea.

Fie ca e vorba de lucrari intregi sau detalii, toate sunt acum in galerie. Aceste lucrari sunt rodul catorva ani de lucru. Desigur si peretii galeriei pot servi antrenamentului atat de necesar artistului care se exprima astfel si care lasa si acolo o mica amprenta a pisicii patrate.

Vernisajul expozitiei are loc pe 22 ianuarie, ora 19.00. Pisica Patrata ramane la Galeria Mora pana pe 12 februarie. Galeria Mora se afla pe strada Grigore Mora, nr. 39, in sectorul 1, in zona statiei de metrou Aviatorilor.

Karousel , o galerie dedicata fotografiei contemporane de arta

Inceputul de an 2009 a adus in peisajul cultural bucurestean un nou spatiu de expunere. Karousel este prima si singura galerie din Bucuresti dedicata exclusiv fotografiei contemporane de arta.

"Karousel isi propune sa fie o galerie vie, care sa ofere publicului posibilitatea de a viziona si de a-si permite fotografiile din editiile limitate Karousel. Intentionam sa gazduim in spatiul nostru evenimente, de la intalniri ale publicului cu artistii care isi expun lucrarile, pana la proiecte educationale, menite sa descopere noi talente in si workshopuri de fotografie”, declara Violeta Sarbu, fondator si curator Galeria Karousel.

Expozitia de debut a galeriei este gandita dupa un principiu eclectic, menit sa prezinte publicului cat mai multe dintre tehnicile si tematicile abordate de fotografii contemporani. Cei care vor trece pragul galeriei Karousel vor putea admira si alege dintre 143 de lucrari realizate de 31 de artisti. Tematica lucrarilor variaza de la portret la peisaj, fotografie subacvatica sau inspirata din fotojurnalism.

Galeria Karousel este situata in zona Dorobanti, pe strada George Calinescu nr. 5A. Programul de functionare al galeriei este de luni pana vineri, intre orele 11:00- 20:00, iar sambata intre 11:00- 16:00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea