De prin lume adunate

#origami #expozitie #librarie

Expozitie de origami

Pana pe 8 septembrie, la libraria Diverta de pe bulevardul Magheru este deschisa o expozitie de origami . Expozitia cuprinde lucrari de la peste 35 de origamisti romani, care vor prezenta peste 200 de modele de origami.

Arta impaturirii hartiei este cunoscuta sub numele de origami. Denumirea provine de la cuvintele japoneze "ori", care inseamna "a indoi" si "kami" care inseamna "hartie". Origami este o arta migaloasa care necesita rabdare si atentie din partea autorului, iar o simpla greseala in plasarea unei impaturiri poate altera imaginea piesei obtinute.

In prezent, prin imbinarea matematicii si a geometriei, origami este folosit in diferite domenii ale stiintei si tehnicii.
Un astfel de exemplu il reprezinta realizarea airbag-urilor sau plierea oglinzilor uriase ale satelitilor, pentru a putea fi trimisi in spatiu.

In tehnica origami propriu-zisa exista cateva metode de baza pentru obtinerea principalelor forme de indoituri. Pentru explicarea acestor metode se folosesc simboluri conventionale si scheme.

Asadar, daca vrei sa vezi o expozitie interesanta, cu opere de arta din hartie, poti merge la libraria Diverta Magheru pana pe 8 septembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea