De prin lume adunate

#figurine #muzeul de geologie #figurine ceara

Expozitie de figurine din ceara la Muzeul de Geologie

Muzeul National de Geologie gazduieste expozitia temporara de figurine din ceara "Mit, Fictiune si Realitate". Expozitia poate fi vizitata in perioada 5 ianuarie - 4 martie 2012, de marti pana duminica intre orele 10.00 si 17.00.


Vizitatorii expozitiei vor putea admira personalitati marcante din lumea artelor (Leonardo da Vinci), personaje fantastice din animatii ( acasa .ro/shrek" title="shrek">Shrek ) sau alte persoane din realitate (cel mai gras om din lume) sub forma figurilor de ceara. Printre personajele ale caror copii din ceara vor fi expuse se vor regasi Michelangelo, Shakespeare, Leonardo da Vinci, Gioconda, Shrek, Harry Potter, Afrodita, Elena din Troia, Geryon, Omul lup, Minotaurul, Cerber, Zeus, dar si cel mai gras om din lume.

Cele 37 de figurine din ceara in marime naturala expuse provin de la Muzeul Figurinelor de Ceara din Sankt Petersburg.

Expozitia cu figurine din ceara de la Muzeul de Geologie incepe cu personajele din Harry Potter si continua cu Mona Lisa si Shakeaspeare. Dupa aceste prime figurine, publicul ajunge in zona cu figurine ciudate. Printre cele mai interesante sunt omul cu cele mai mari membre, cel mai gras om din lume, omul lup, fameia cu rat de porc, femeia cu capul la spate sau cele mai longevive surori siameze, Masha si Dasha Krivoshlyapova, cunoscute in toata lumea.

Urmeaza apoi zona cu personaje mitologice, unde publicul are ocazia sa vada figurinele din ceara care ii reprezinta pe Socrate, eroi, zei, aventurieri sau uriasi. Nimfa din copac, hapia, Ulise, Zeus, Pegas, Venus, Afrodita, Minotaurul, Hercul sau Cerberul sunt doar cateva dintre figurinele din ceara pe care le poti vedea la Muzeul de Geologie.


Ce poti vedea la Muzeul de Geologie

Muzeul National de Geologie din Bucuresti cuprinde toate ramurile stiintelor geonomice, de la formarea planetelor, a mineralelor, a rocilor, a zacamintelor de substante minerale utile, la tectonica globala, la evolutia vietii pe Pamant si aparitia omului si a interactiunii sale cu Terra.

Muzeul National de Geologie este structurat sa cuprinda in cadrul celor 14 expozitii de baza toate ramurile stiintelor geologice, iar exponatele sale sa poata exemplifica domeniile respective: mineralogie, petrografie si zacamintele minerale, paleozoologie si paleobotanica, colectii stiintifice. Cele mai valoroase exponate sunt mineralele descrise pentru prima data in lume pe teritoriul Romaniei, o parte din esantioane reprezentand "flori de mina", minerale rare din Romania si din lume.

La Muzeul National de Geologie se gasesc si esantioane ale celor mai vechi roci, de peste 1,9 miliarde de ani sau cele mai vechi urme de viata, de peste 600 milioane de ani din subsolul tarii, cat si cea mai completa colectie de roci si fosile din Romania.

La Muzeul de Geologie mai pot fi vazute si resturi fosile de plante si animale, reconstituiri ale unor vertebrate mari descoperite in stratele geologice de pe teritoriul Romaniei sau dinozauri in marime naturala, descoperiti in regiunea Hateg.


Cat costa biletul

Pretul unui bilet de intrare este de 15 lei pentru adulti si de 7 lei pentru copii. Pentru copiii care vor veni in grupuri organizate, pretul unui bilet va fi de 5 lei. Taxa foto este de 10 lei. In acest tarif nu este inclusa si vizitarea muzeului. Muzeul de Geologie care este situat la adresa: Sos. Kiseleff, nr. 2.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea