De prin lume adunate

#muzeul de istorie #jucarii de craciun #expzitie

Expozitie cu jucarii de Craciun la Muzeul de Istorie

Muzeul National de Istorie a Romaniei si Asociatia Muzeul Jucariilor organizeaza expozitia cu jucarii de colectie si istorice cu titlul "De la Mos Gerila la Mos Craciun". Expunerea are ca element central Bradul de Craciun al Muzeului National de Istorie a Romaniei.

In apropierea sarbatorilor de iarna poti retrai o parte din copilarie la Muzeul de Istorie din Bucuresti. Aici te vei intalni cu jucariile dragi ale copilariei si cu momentele frumoase de atunci.

Exponatele sunt etalate in jurul "pomului de iarna" si sugereaza cadourile aduse de mult-asteptatul Mos Craciun. Publicul va avea ocazia sa se reintalneasca cu jucariile preferate din copilarie si sa le descopere pe cele ale parintilor si bunicilor.


Jucarii din anii '20 pana in anii '90


In expunere se regasesc jucarii din anii '20 pana in anii '90. Expozitia reuneste peste 500 de piese care apartin Asociatiei Muzeul Jucariilor. Jucariile sunt grupate tematic, de la animale, arme, automobile, figurine, jucarii electronice , jucarii muzicale, jucarii traditionale, papusi, roboti, pana la trenulete-tramvaie, rachete si nave spatiale.

Din patrimoniul Muzeului National de Istorie a Romaniei sunt prezentate papusi, masinute, ursuleti, caluti si marionete. Vor fi expuse de asemenea si ornamente vintage de brad.

Expozitia este deschisa pana pe 4 ianuarie 2012 si poate fi vizitata de miercuri pana duminica intre orele 9.00 - 17.00. Copiii care vor vizita expozitia au ocazia sa castige unul din premiile oferite in cadrul tombolei care va avea loc in ultima zi a expozitiei, 4 ianuarie 2012.

Muzeul National de Istorie a Romaniei, inaugurat in anul 1972, este una dintre institutiile reprezentative ale culturii romanesti. Muzeul este adapostit intr-o cladire monument istoric, denumita in trecut Palatul Postelor, aflata in cuprinsul vechiului centru istoric al Bucurestiului.

In prezent Muzeul National de Istorie a Romaniei detine un bogat patrimoniu care include peste 650.000 piese, printre care jucarii si piese de joc, din preistorie si antichitate pana in anii 1980.

Patrimoniul muzeului se imbogateste anual cu obiecte remarcabile si este organizat in urmatoarele colectii: ceramica, lapidarium-tegularium, numismatica , filatelie, medalistica-sigilografie, tezaur, manuscrise, tiparituri, arta plastica, arta decorativa, fototeca istorica, stampe, harti, metal, armament si echipament, textile si mobilier.


Muzeul Jucariilor, o colectie impresionanta


Asociatia "Muzeul Jucariilor" a fost creata la initiativa unui grup de entuziasti iubitori si pastratori ai propriilor jucarii care, pe parcursul a patru decenii au strans si au colectionat nenumarate jucarii care au apartinut diferitelor generatii.

Dumitru Cristian, detinatorul unei colectii impresionante de jucarii, cu sprijinul unor colectionari din tara, a infiintat un muzeu virtual al jucariilor in care fiecare "pastrator" al unui prieten drag al copilariei este invitat sa-l expuna alaturi de o mica poveste.

Colectia cuprinde un numar impresionant de jucarii, 10 mii, organizate pe categorii precum jucarii romanesti, jucarii straine si machete actuale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea