De prin lume adunate

#dans #teatru #festival de dans

Explore Dance Festival la Bucuresti

In perioada 1 - 16 octombrie la Bucuresti are loc cea de-a sasea editie a Festivalului de dans contemporan si performance din Bucuresti, Explore Dance Festival. In cadrul evenimentului vor avea loc peste 30 de spectacole si vor fi proiectate peste 20 de filme de dans.



explore dance festival incurajeaza creatiile de dans contemporan, schimbul de experienta si promovarea tinerilor artisti prin spectacole, performance-uri, workshop-uri, cursuri si filme de dans.


Dans pe scena teatrului


Editia 2011 se va desfasura in cele mai importante locatii culturale si scene din Bucuresti: Teatrul Odeon , Teatrul Nottara , TNB, Muzeul National de Arta Contemporana si Muzeul Taranului Roman.

In fiecare an, festivalul propune o tema care reprezinta ideea-cheie a festivalului. Tema va fi prezenta in problematica spectacolelor invitate, in cursuri si ateliere, in discutiile si analizele propuse pe durata festivalului.

In cadrul editiei din acest an va fi acordata o atentie speciala artistilor emergenti din Europa. Programul festivalului include si nume importante ale scenei internationale de dans, precum Meg Stuart, Damaged Goods, Philipp Gehmacher, Boris Charmatz, Nicole Beutler, Tiago Rodriguez, Jonathan Burrows sau Mateo Fargion.


Proiectii cinematografice pentru iubitorii de dans


Tot in cadrul festivalului vor fi organizate dezbateri si o masa rotunda avand ca tema politicile culturale in Europa de Est si posibile idei in vederea dezvoltarii unor programe de cooperare. Scopul acestei dezbateri este de a sensibiliza factorii de decizie la nivel european si national si de a sublinia rolul artei contemporane in dezvoltarea economiilor nationale si al societatii in general.

Un rol aparte in programul festivalului il vor avea filmele de dans, 8 lungmetraje si 13 scurtmetraje. Acestea vor fi proiectate la Noul Cinematograf al Regizorului Roman. In cadrul festivalului va fi decernat Prix Jardin d'Europe, singurul premiu european pentru tineri coregrafi.

Initiat in anul 2005 de catre coregraful Andreea Capitanescu, Explore dance festival este in prezent singurul festival din Romania finantat de Uniunea Europeana.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea