De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #evenimente bucuresti

Evenimente la inceput de septembrie in Bucuresti

In primul weekend de toamna, in Bucuresti au loc numeroase evenimente de la care nu trebuie sa lipsesti. Sambata, 1 septembrie, mergi la Promenada Operei, un eveniment in aer liber, iar duminca nu rata o piesa de teatru in Centrul Vechi.

Promenada Operei

Sambata, 1 septembrie, de la ora 21.00, Opera Nationala din Bucuresti invita publicul la cea de-a VI-a editie a "Promenadei Operei", concert extraordinar in aer liber, devenit deja o traditie a institutiei. Evenimentul se va desfasura pe esplanada ONB, dinstre spre bulevardul Mihail Kogalniceanu, iar intrarea va fi libera.

Editia din acest an aduce in fata publicului pe unii dintre cei mai talentati si mai apreciati artisti lirici ai momentului, angajati sau colaboratori ai ONB. Printre acestia se numara artistii Iordache Basalic, Adriana Dumitriu, Andreea Iftimescu, Cristian Mogosan, Silvia Sorina Munteanu, Emanuela Pascu, Ionut Pascu, Andrada Ioana Rosu, Crina Zancu.

Cei prezenti la Promenada Operei vor avea parte si de fragmente celebre din opere precum "Rigoletto" de Giuseppe Verdi, "Don Giovanni" de Wolfgang Amadeus Mozart, "Il Barbiere di Siviglia" de Gioachino Rossini sau "Rusalka" de Antonin Dvorak. Tot in cadrul evenimentului, publicul va putea asculta si lucrari muzicale indragite ca "O, sole mio!" sau "Granada". Evenimentul este prezentat de actorul Adrian Paduraru.

Retrospectiva Anonimul la Muzeul Taranului Roman

Retrospectiva Festivalului International de Film Independent Anonimul 2012 debuteaza miercuri, 29 august, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, din cadrul Muzeului Taranului Roman. In cele 5 zile ale evenimentului, vor fi proiectate filmele din competitiile de lungmetraj, scurtmetraj fictiune si scurtmetraj animatie, alaturi de o serie de scurt si mediumetraje romanesti, precum si filme din programele paralele ale Festivalului.

Titlurile declarate castigatoare in urma voturilor exprimate de catre publicul prezent la Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii, vor putea fi urmarite duminica, 2 septembrie, incepand cu orele 19.00.

Retrospectiva Anonimul include titlurile "Toata lumea din familia noastra", "Pui, cartofi prajiti si-o cola", "Tipatul", "Alb si negru", "Cinema Verite", "The Door" sau "Albert Nobbs".

Retrospectiva Festivalului de Film Anonimul se desfasoara in perioada 29 august - 2 septembrie la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) din cadrul Muzeului Taranului Roman. Biletele pot fi achizitionate de la casa de bilete NCRR, la preturile de 10 lei si respectiv 7 lei pentru elevi, studenti si pensionari.

Bucurestii lui Caragiale

In gradina de la Conu' Iancu de langa Hala Traian, in fiecare seara esti asteptat la Festivalul "Bucurestii lui Caragiale". Zilnic se joaca live Caragiale, cu actori si cantareti celebri. Timp de trei luni, pana in septembrie, in Bucuresti are loc festivalul "Bucurestii lui Caragiale", eveniment organizat de Primaria Municipiului Bucuresti. Zilnic, atat in centrul istoric al capitalei, cat si in gradina de la Conu' Iancu de la Hala Traian, au loc spectacole de teatru, opera, magie si circ.

Printre spectacolele pe care le poti vedea la acest festival se numara "O noapte furtunoasa", "O scrisoare pierduta", "D'ale Bibicilor lui Caragiale", "Umor, amor, fior de dor in Bucuresti", "O noapte calduroasa", "Momente si schite alb-negru", "Personaje, locuri si obiceiuri din Bucurestii lui Caragiale", "Caragiale si presa", "Caragiale si politica", "Cupletele de la Union", "Mofturi la Union" sau "D'ale Carnavalului".

Autor: Mihaela Rotaru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea