De prin lume adunate

#concerte #filme #proiectii #muzica

Evenimente in acest weekend in Bucuresti

Festivaluri cu muzica electro, filme japoneze si concertul celor de la gotan Project sunt doar cateva dintre evenimentele acestui weekend. In plus, ai parte de o noapte intreaga de evenimente culturale, proiectii de filme, teatru sau surprize gastronomice la Noaptea Institutelor Culturale.

 

 

Gotan Project la Bucuresti

 

Celebra trupa de electro-tango canta pe 25 iunie, la Sala Palatului in Bucuresti. Gotan Project au creat un nou stil de muzica, un melanj intre pasiunea tangoului argentinian si rigurozitatea electro. Spectacolele lor live, memorabile prin proiectiile video spectaculoase, exploateaza senzualitatea tangoului clasic si interactiunea efervescenta cu sounduri moderne: dub, electro, nu-jazz si break. Biletele se gasesc online pe eventim.ro si prin reteaua Eventim din magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas. Concertul este organizat de Events. Pretul biletelor este de 120, 160, 210 si 250 lei, in functie de locul ocupat in sala.

 

Festivalul Filmului Japonez

 

In perioada 24 - 30 iunie, la Cinemateca Romana din Bucuresti, are loc Festivalul Filmului Japonez. Filmele sunt programate in fiecare seara, cu incepere de la ora 18.30. In primele 3 zile de festival, filmele au si subtitrare in limba romana. Intrarea la acest eveniment este libera. Cu aceasta ocazie, Guvernul Japoniei a donat Arhivei Nationale de Filme din Romania echipamente foarte moderne de pastrare si refacere a peliculei. Ceremonia oficiala de predare a echipamentelor va avea loc in deschiderea editiei din acest an a Festivalului Filmului, pe data de 24 iunie.

 

Arena DnB SummerFest la Arenele Romane

 

Vara aceasta aduce primul festival open air de drum and bass din Bucuresti. Daca nu ati auzit pana acum, Arena DnB SummerFest pregateste in zilele de 25 si 26 iunie un eveniment la care vor participa artistii internationali: Camo & Krooked, Qemists, Danny Byrd si Snitchbros. Pe lista se mai afla inca 15 artisti romani de gen.

Festivalul va avea loc in Arenele Romane, o arena romana veche de 100 de ani, situata in parcul Carol, in centrul Bucurestiului. Atat vineri cat si sambata, petrecerile vor incepe la orele 18 si vor tine pana la rasaritul soarelui. Asta inseamna doua zile de petrecere, cu peste 12 ore de muzica drum and bass in fiecare dintre ele, in aer liber, in centrul orasului. Pretul unui abonament pentru cele doua zile costa 40 de lei, iar pentru fiecare seara pretul unui bilet este de 30 de lei.

 

Noaptea Institutelor Culturale

 

Vineri, 25 iunie 2010, va avea loc in Bucuresti cea de-a patra editie a Noptii Institutelor Culturale. Noaptea Institutelor Culturale cuprinde evenimente propuse de British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Forumul Cultural Austriac, Fundatia Culturala Greaca, Institutul Goethe, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso", Institutul Polonez, Delegatia Wallonie-Bruxelles si Centrul Cultural si de Informare al Ambasadei Ucrainei.

Coordonatorul editiei din acest an este Institutul Polonez. Sunt programate 70 de evenimente, care se vor derula timp de peste 16 ore in 11 puncte din Bucuresti. In cadrul acestui eveniment vor avea loc proiectii de filme, expozitii de fotografie sau instalatie video, lansari de carte, concerte de muzica traditionala, clasica si de club, pantomima si teatru, recitaluri de poezie, jocuri, concursuri si surprize gastronomice.

 

Festivalul Sunfest

 

Prima editie a festivalului de muzica electronica SunFest da startul la petrecerea-maraton in aer liber, sambata, 26 iunie 2010, incepand cu ora 18.00. La festival sunt anuntate 24 de ore de muzica electronica, sase proiectoare de laser, sase masini de fum si sase instalatii pentru flacari pe 7.000 de m2. Printre artistii care vor anima atmosfera se numara Vali Barbulescu, Jay Bliss, Mihai Amatti, Pro6, Negru, Sly, Hadro, NotSoCommonDJ, Hozoc, Faster, Adal, Sab, Tina J si multi altii. Festivalul are loc pe strada Gura Ariesului, in zona Policolor.

Sursa foto : kls.com.mk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea