De prin lume adunate

#sanziene #targ #expozitie #muzeu

Evenimente de Sanziene in Bucuresti

sarbatoarea sanzienelor aduce in Bucuresti cateva evenimente, la care pot participa toti cei care isi doresc sa reinvie o farama din copilarie. La muzeul de geologie are loc un targ cu bijuterii si flori de mina, iar la Muzeele Minovici, soprano Felicia Filip ii va incanta pe cei care aleg sa isi petreaca aceasta seara la muzeu.

 

 

noaptea de sanziene la muzeele minovici

 

Livada ascunsa de langa Fantana Miorita se pregateste sa intampine venirea Sanzienelor printr-un spectacol care nu se petrece decat o singura data pe an. Desi de fiecare data altfel, el ramane mereu de neuitat. O voce minunata, cea a Feliciei Filip, va face ca a patra venire a Sanzienelor la casele Minovici sa fie o adevarata incantare. Evenimentul are loc pe 23 iunie, cu incepere de la ora 19.00, la Muzeele Minovici de pe strada Nicolae Minovici, numarul 1.

Orice asemanare cu o Sanziana galbena sau alba, traditionala sau moderna, va fi binevenita, iar doamnelor le este recomandat sa poarte incaltaminte adecvata pentru gradina.

"Noaptea de Sanziene la Minovici" isi propune relansarea in circuitul cultural national a doua muzee unice. E vorba despre muzeele construite de familia Minovici, ai carei membri si-au legat destinul de cel al Romaniei, lasandu-ne o mostenire culturala si sociala cu totul aparte.

 

targ de sanziene la Muzeul de Geologie

 

Un alt eveniment de Sanziene la care poti participa este cel organizat de Muzeul de Geologie din Bucuresti. Muzeul Geologic oragnizeaza in aceasta saptamana "Targul de Sanziene". Traditionala expozitie cu vanzare de cristale, flori de mina si bijuterii are loc in curtea Muzeului National de Geologie, in perioada 25 – 27 iunie, in intervalul orar 10.00 - 19.00.

Accesul este permis pe la intrarea laterala dinspre Piata Victoriei, iar pretul unui bilet de intrare este de 4 lei. In perioada targului, Muzeul National de Geologie este deschis pentru vizitare in intervalul orar 10.00 - 18.00. Pretul unui bilet estede 8 lei pentru adulti si 4 lei pentru copii, elevi, studenti si pensionari. Pentru vizitare, accesul se face pe la intrarea principala. Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani.

Tot in seara de Sanziene mai poti vizita si Casa Melik ( Muzeul Theodor Pallady) sau poti petrece cateva moment placute la terasa Clubului Muzeului Taranului Roman.

Sursa foto : muzeultaranuluiroman.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea