De prin lume adunate

#alba iulia #bucuresti #1 decembrie #cluj-napoca #evenimente

Evenimente de 1 decembrie

De Ziua Nationala a Romaniei, pe 1 decembrie, romanii din toate colturile tarii au parte de numeroase evenimente pe care nu trebuie sa le rateze. De la parade militare, spectacole folclorice, concerte live, pana la targuri si focuri de artificii, romanii sunt invitati sa sarbatoareasca in strada.


Parada militara de 1 decembrie la Bucuresti

Peste 1.500 de militari si aparaturi specifice, apartinand Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Protectie si Paza, vor participa la defilarile organizate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, la Arcul de Triumf din Bucuresti.

1 decembrie la Alba Iulia

Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, Municipiul Alba Iulia pregateste trei zile de sarbatoare. In cadrul evenimentului vor avea loc expozitii, piese de teatru, spectacole folcloric, concerte in aer liber, depuneri de jerbe si coroane, o parada militara si hora unirii.


Targul de cultura, traditie si manufactura romaneasca

In perioada 30 noiembrie – 2 decembrie are loc Targul de Cultura, Traditie si Manufactura Romaneasca, la hotelul Marshal Garden din Bucuresti. Evenimentul va cuprinde activitati de prezentare a produselor, serviciilor si traditiilor romanesti, lansari, degustari de bauturi romanesti cu traditie, precum si degustari de produse traditionale romanesti.


Targ de produse traditionale la Romexpo

In perioada 29 noiembrie - 2 decembrie, la Romexpo Bucuresti are loc un targ de produse traditionale. La acest targ vizitatorii vor gasi slanina, carnati afumati, muraturi, castane coapte, miere de albine, dulceturi, prajituri si ciocolata de casa, alune si migdale pralinate si mere glazurate.

De la targ nu lipsesc nici standurile cu magiun de Topoloveni, singurul produs traditional romanesc certificat de UE, vinuri alese de diverse sortimente de la Pietroasele, legume de gradina, zacusca, cas afumat, cascaval de casa, costita de oaie sau branza de burduf.


1 decembrie la Cluj Napoca

De Ziua Nationala a Romaniei, clujenii sunt invitati in Piata Unirii, de la ora 15.00, pentru un program cu spectacole folclorice, concerte live, ceremonie de retragere cu torte si focuri de artificii.

Sursa foto: ghimpele.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea