De prin lume adunate

#evenimente #europafest #evenimente bucuresti #europafest 2012 #festival muzica

EuropaFest 2012 la Bucuresti

EuropaFest, singurul festival din Europa care reuneste muzica clasica, jazz, blues si pop, a ajuns la cea de a nouasprezecea editie. JmEvents propune iubitorilor acestor genuri de muzica, in perioada 4 - 19 mai 2012, spectacole ale unor cunoscuti muzicieni europeni, dar si de pe alte continente, in spatii de concert traditionale si neconventionale din Bucuresti.

Timp de doua saptamani, in perioada 4 - 19 mai, EuropaFest 2012 va aduce pe scena muzicala a Capitalei peste 300 de muzicieni din 45 tari.

Prima zi de spectacole este dedicata celebrarii Zilei Europei, artistii evoluand pe scena Teatrului Odeon. Vincent’s Chair Trio, Xavier Dotras Trio (5 mai 2012), Arnesen Blues Band (6 mai 2012) si Mandolin’ Brothers sunt doar cateva din trupele participante la EuropaFest 2012.

si in acest an vor avea loc biecunoscutele competitii. La prima dintre acestea, Bucharest International Jazz Competition 2012 (12 - 19 mai), cotata intre primele trei concursuri de jazz din Europa, au fost acceptate in Semifinala 25 trupe din Armenia, Australia, Brazilia, Columbia, Ecuador, Elvetia, Franta, Germania, Islanda, Israel, Italia, Japonia, Marea Britanie, Republica Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, Romania, Rusia, Slovenia, Spania, SUA, Suedia, Ungaria.

Al doilea concurs este Jeunesses International Music Competition (12 - 19 mai), competitie dedicata viorii, la care participa 138 de violonisti din 38 de tari, care vor evolua in fata unui juriu international de specialisti. Competitia dedicata pianistilor nu se va desfasura anul acesta, ea fiind programata pentru editia de anul viitor a festivalului.

Agenda EuropaFest 2012 este si in acest an bogata in evenimente, asa ca va fi dificil sa alegi doar unul.

Un eveniment care te deconecteaza de la rutina zilnica este Caffe Festival (5 - 18 mai), creat pentru cei carora le place sa asculte muzica live intr-un spatiu neconventional. In cadrul EuropaFest 2012 doritorii vor putea participa si la jam sessions si workshopuri de creatie sub indrumarea unor specialisti internationali.

EuropaFest, 19 primaveri de neuitat

EuropaFest inseamna 19 primaveri de concerte, concursuri, spectacole de neuitat ale muzicienilor din lumea intreaga, un melanj de inovatie, creatie, emotii, atmosfera, eleganta, jazz, blues, pop si classic.

EuropaFest inseamna spontaneitate, diversitate, intalniri muzicale speciale si multa voie buna, toate adunate intr-un singur eveniment, organizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Din anul 2005, festivalul se desfasoara sub inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu, care au declarat: "EuropaFest dezvolta o perspectiva culturala diferita si ofera oportunitati extraordinare pentru tinerii muzicieni din intreaga lume. Mai mult decat atat, festivalul reuneste mentalitati diferite, ofera cadrul pentru construirea unor relatii profesionale solide si pentru o mai buna intelegere interumana. Asteptam cu nerabdare si speram intr-o editie 2012 plina de succes".

EuropaFest 2012 se incheie pe 19 mai cu Gala EuropaFest, care celebreaza excelenta muzicala, o seara cand evolueaza cei mai buni artisti ai festivalului, iar publicul are ocazia sa afle castigatorii celor doua concursuri.

Bilete EuropaFest 2012

Biletele pentru primele concerte au fost puse in vanzare la Teatrul Odeon. Preturile sunt de 74,20 lei la pret intreg si 53 lei la pret redus.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea