De prin lume adunate

#insomnie #genii #semne genii #tulburare obsesiv-compulsiva #adhd #iq

Esti un geniu? 3 indicatori la care nu te-ai fi asteptat!

Un IQ peste medie este unul dintre cele mai comune indicii care sugereaza genialitatea. Dar este departe de a fi singurul. Comportamentele excentrice, pe alocuri, dar si o multime de obiceiuri triviale compun tabloul complex al personalitatii geniilor. Descopera in continuare trei indicatori surprinzatori ai genialitatii!

 

1. Bolile mentale

Cei mai inteligenti dintre noi sunt adesea si cei mai ciudati, prin raport la normele standard ale societatii. De altfel, este lesne de inteles faptul ca un intelect peste medie se dezvolta diferit de unul "normal", adaptandu-se in felul sau propriu la mediul inconjurator. Asa apar, cel mai probabil, diversele boli mentale cu care se confrunta oamenii geniali.

Tulburarea obsesiv-compulsiva este una dintre cele mai comune probleme cu care se confrunta geniile, ei alaturandu-se si ADHD-ul (tulburarile de deficit de atentie). Despre Leonardo Da Vinci, de pilda, se spune ca era un procrastinator cronic (n.r.  -persona cu o tendinta irationala de a amana o sarcina care trebuie indeplinita) cu tendinte ADHD puternice. Nici fobiile nu ar trebui excluse. S-ar parea ca Nikola Tesla, se temea de parul uman!

2. Abuzul de droguri

Oricat de socant ar fi, s-ar parea ca geniile sunt mai predispuse sa abuzeze de substante ilicite decat persoanele comune. Astfel, un studiu realizat in 2011 in cadrul Universitatii Cardiff asupra a 8.000 de persoane a descoperit ca subiectii cu un IQ peste medie erau mai tentati sa incerce droguri. Explicatia? Persoanele inteligente sunt mai inclinate sa experimenteze lucruri si senzatii noi.

3. Insomnia

Un studiu recent realizat de cercetatorii de la Scoala de Stiinte Economice din Londra sugereaza ca insomnia este o alta trasatura a persoanelor cu un IQ peste medie. Cercetarea a dezvaluit un raport de inversa proportionalitate intre numarul de ore dormite pe noapte si IQ-ul celor chestionati: cu cat numarul era mai mic, cu atat IQ-ul era mai ridicat.

Explicatiile pentru acest fenomen pot fi numeroase. Intre altele, este posibil ca geniile sa prefere orele linistite ale noptii pentru a putea lucra in pace sau ca mintea lor hiperactiva sa isi gaseasca echilibru si calmul cu mai multa dificultate, favorizand astfel insomniile.

Sursa foto: humansinvent.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea