De prin lume adunate

#cafenea #bucuresti #club #bar #pub #unde iesim #equinoxe #timp liber

Equinoxe Caffe: o pravalie cu surprize la un clubbing printre blocuri

Recunosc ca, de cand ma stiu, nu m-am dat in vant dupa terasele de cartier si in niciun caz dupa cele din Berceni. Numiti-o generic snobism sau fitze , cert este ca o anumita viziune populata de prejudecati, ar zice unii, m-a determinat sa raportez acest gen de locatii la imaginea colectiva de bodega de mana a treia in care indivizii cu burticile bine intretinute de bere, chelie si ghiuluri aruncate sfidator pe degetul mic se inghesuie sa prinda un scaun langa „shefu”, „fratele meu”, „cumatru” si alte asemenea apelative.
Cu ceva timp in urma insa, dupa multe insistente si multe teorii care incepeau toate cu: „Nu e bine sa ai prejudecati, nu vorbi pana nu vezi” etc, cineva a reusit sa ma convinga si sa ma initieze astfel in lumea necunoscuta a acestor terase de cartier. Dupa cateva ore bune de „clubbing” de dupa blocuri, am ajuns la concluzia ca printre maracini clar se afla si o floare care sa-ti atraga atentia intr-un mod placut. Asta s-a intamplat si cu Equinoxe .
Plasata undeva pe bulevardul Constantin Brancoveanu, Equinoxe nu este genul de pub/cafenea/terasa sau whatever, care sa-ti faca cu ochiul si sa te cheme sa o vizitezi. Cu o sigla mare, as zice kitchioasa, care incadreaza asezarea, as zice pravalie, Equinoxe-ul nu anticipeaza nimic de bun augur. Daca, totusi, depasesti aceasta mica eroare de marketing si treci pragul, vei ramane surprins intr-un mod placut. Impartit pe trei parcele, interiorul chiar iti da o stare de bine: culorii vii, masute din rachita, canapele comode, toate aranjate cu stil. Nu te-ai astepta nu? La fel gandeam si eu inainte.
Pe langa aceasta, daca vrei, poti iesi si pe terasa nu la fel de incapatoare ca interiorul (zarindu-se doar vreo trei mese), dar totusi una decorata intr-un stil minimalist de bon-ton.
EquinoxeEquinoxe-ul nu este un loc in care sa mananci, oferind doar bauturi. Insa, in aceasta sectiune, gama din care sa alegi este variata, gasind cam tot ce ai putea cauta si in celalalte baruri din Bucuresti. Preturile sunt cat se poate de acceptabile. Sa nu uitam, Equinoxe-ul se pozitioneaza totusi intr-o zona perifica in care preturile sunt mai mici de obicei. Pentru a-ti face o parere, iata mai jos o lista cu cifre notate la fata locului:
Espresso - 5 lei;
Cafea – 5 lei;
Cappucino (frisca si scortisoara) – 6.5 lei;
Caffe Frappe - 9 lei;
Ciocolata acasa .ro/calda" title="calda">calda – 6.5 lei;
Ceai (diverse arome) – 5 lei;
Coca-Cola (330 ml) – 5 lei;
Apa minerala / plata (500 ml) – 5 lei;
Fresh (250 ml) – 9 lei;
Perroni (330 ml) – 6 lei;
Heineken (500 ml) – 6 lei;
Stella Artois (500 ml) – 6 lei;
Beck`s (500 ml) – 5.5 lei;
Ursus (500 ml) – 5 lei;
Grasa de Cotnari (750 ml) – 24 lei;
Jidvey Dry Muscat (750 ml) – 26 lei;
Busuioaca de Bohontin (750 ml) – 24 lei;
Un pahar de Feteasca Neagra – 5 lei;
Vodka (50 ml) – 8.5 lei;
Tequila (30 ml) – 5 lei;
Cocktail-uri (200 ml) – 12-15 lei.
Red Bull (250 ml) – 10 lei.
EquinoxeMuzica nu m-a impresionat intr-un mod deosebit. La un moment dat, se auzea ceva radio pe fundal, dar mai spre final a inceput un meci la o plasma asezata strategic pe un perete alaturat si volumul acesteia nu-mi transmitea clar muzica, ci doar niste scoruri. Sigur insa nu vei da peste lautareasca pe aici sau peste manele, deci n-ai de ce sa-ti faci griji.
Un aspect care mi-a provocat insa oaresce „indispozitiune” a fost cel care privea toaletele. Adica, bai nene, wc-uri turcesti?? Serios acum, chiar se mai intrebuinteaza acest tip de obiecte rudimentare destinate nevoilor fiziologice in pub-urile din Bucuresti, fie ele si de periferie?? Se pare ca da, tocmai ce le-am descoperit eu in Equinoxe. Nu vreti sa stiti ce chin presupune si folosirea acestora, in conditiile in care nu dispui de multi metri patrati si nici de un cos de gunoi la indemana; noroc ca apa e la discretie. Restul, va las pe voi sa descoperiti, daca va considerati suficient de curajosi si din nefericire aveti o vezica mai slaba de inger.
Eu ma opresc prin a nota aceasta locatie cu 7, toaletele alea sunt de vina, si nu, aici nu e vorba de snobism sau fite.
Adresa Equinoxe Caffe:
B-dul Constantin Brancoveanu nr.95 A
Sector 4 Bucuresti

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea