De prin lume adunate

#delta vacaresti #oaza de relaxare #bucuresti #lacul vacaresti #vacaresti

Englezii fascinati de Delta Vacaresti! Tu ai vizitat-o?

Delta Vacaresti, localizata in mijlocul Bucurestiului, intre cladiri, i-a fascinat pe englezi. Aici, viata salbatica a acaparat lacul abandonat si l-a tranformat intr-o adevarata oaza verde.

Lacul, care a fost in trecut o infrastructura urbana de apa potabila, a fost abandonat in 1989. De atunci o multime de animale salbatice si-au gasit adapostul aici.

In prezent, Lacul Vacaresti reprezinta cel mai complex ecosistem din Romania. Incepand de luna trecuta, aceasta zona a fost declarata de Guvernul Romaniei, zona protejata. Cele 183 de hectare de mlastina au devenit astfel una dintre cele mai mari rezervatii urbane din Europa.

"La 30 de minute de mers pe jos din centrul capitalei, parcul urban este inconjurat de un baraj din beton. Spatiul verde neimblanzit este izolat de oras", scriu jurnalistii de la The Guardian. Englezii au mers in zona de baltis din Vacaresti.

Liziera de nord din zona este o lunca impanzita de iarba salbatica, cu nuci, plopi si ulmi. in inima parcului natural, unde trei lacuri se intretaie, vegetatia e din ce in ce mai densa, tipica smarcurilor si depresiunilor naturale de teren fara scurgere, in care se aduna si stagneaza apa provenita din precipitatii, din inundatii sau din panza freatica. Salciile, costreiul si nuferii impaienjenesc mlastina, scrie mediafax.ro.

Aici poti vedea peste 100 de specii diferite de pasari de la rate salbatice si pana la batlani. De ai noroc, poti vedea chiar testoase sau broaste buhai de balta cu burta rosie, doua specii protejate ce vietuiesc in acest peisaj mirific. Mai mult, lacurile adapostesc multe specii de pesti si chiar animale salbatice precum vulpi, bizami, vidre si dihori.

"Imaginati-va ca vedeti un spatiu mai mare decat Regent's Park din Londra, dar neimblazit. Atunci cand am mers in bazinul de apa gol din mijlocul parcului natural, atmosfera a devenit infricosatoare, dar in acelasi timp a simtit linistea, acalmia. Barajul de beton si vegetatia abundenta ne izolau fonic de zgomotul orasului Bucuresti.", au adaugat acestia.

Sursa foto: igloo.ro, hotnews.ro, aliantapentruconservareabiodiversitatii.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea