De prin lume adunate

#targ #carte #bookfest

Editura Vellant la Bookfest

Anul acesta, Vellant vine la Bookfest cu titluri noi, reduceri de vara si cu o mare surpriza pentru cei mici. Vineri, 11, iunie, de la ora 18.00, pe scena din pavilionul 13 se va lansa volumul traducatoarei Luminita Voina-Raut, Traducerile din poveste, o carte despre carti si oamenii din spatele lor. Un amestec facut din alte literaturi si din viata personala, cartea dezvaluie povestile din jurul textelor pe care autoarea le-a citit, tradus si iubit.

In colectia de literatura, editura Vellant introduce un roman fascinant scris de tanarul scriitor francez, Arnaud Cathrine: Disparitia lui Richard Taylor. Avand ca punct de plecare criza identitatii, atat de specifica epocii noastre, romanul devine un text polifonic, a carui textura paradoxala se scrie la feminin plural: sotia, mama, amanta fara viitor, vecina de palier, prietena transsexuala, colega de birou. Toate acestea schiteaza printr-un joc al perspectivelor un portret nu atat contradictoriu, cat pur si simplu altul de fiecare data.

 

Solutia Schopenhauer – lansata la Bookfest

 

La granita dintre literatura, filosofie si psihologie , Solutia Schopenhauer demonstreaza inca o data talentul lui Irvin D. Yalom in imbinarea acestor domenii pentru a da nastere unor adevarate "teaching  novels". Solutia Schopenhauer spune povestea lui Julius Hertzfeld, un apreciat psihoterapeut care descopera, la varsta de 60 de ani, ca este pe moarte.

Conform prognosticului doctorului sau, mai are un an de trait, an in care Julius, de fapt, invata sa moara. Fortat sa isi reexamineze viata si munca, acesta se reintalneste cu un fost pacient pe care nu reusise sa-l vindece, dar care, in mod miraculos, sustine ca viata i s-a transformat dupa ce a citit filosofia pesimista a lui Schopenhauer. De aici porneste povestea celor doi, o poveste despre existenta si dialog, despre misterul si forta relatiilor interumane, in care rolurile de doctor si pacient sunt inversate si reinventate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea