De prin lume adunate

#unde iesim #lipscani #selari #centrul vechi #lounge #bar #dolce cafe

Dolce Cafe - bar si lounge cu iz de cartier in centrul vechi

Era o vreme cand bateam Lipscanii aproape zilnic, cercetand atent stradutele prafuite pe care rareori vedeai ceva nou. De cand centrul vechi s-a transformat in santier, evit sa mai iau la picior zona ca sa nu calc in vreun sant sau canal uitat deschis.

Totusi, ieri spre seara, incercand sa ma ascund de ploaia marunta si enervanta, am ajuns din nou pe Lipscani, si, spre uimirea mea, zona este impanzita de puburi si cafenele, mai ceva ca asta vara. Am intrat grabita impreuna cu compania in Dolce Cafe , o cafenea tip lounge aflata vis-à-vis de o alta noutate in peisaj, pub Shelter, si de mai vechea Crama Domneasca .

Cum la parter este barul, am urcat la etaj in scafe dolceperanta ca vom avea mai mult loc. Ghinion, la catul superior, mobilierul era cam inghesuit, iar cand am pus unul din tabureti in capatul mesei (deh, eram multi), am blocat cu totul accesul catre masa din spatele nostru. Desi am incercat si alte scheme si permutari, nu ne-a prea iesit, asa ca, intr-un final, am renuntat la taburetul buclucas si ne-am inghesuit si mai mult pe canapeau de doua locuri.

Decorul lui Dolce Cafe nu este spectaculos. Totul este vopsit in nuante de rosu si caramiziu, iar mobilierul tip lounge are doar doua variatii cromatice: alb si rosu.

Ce bem si mancam la Dolce Cafe

De cum ne-am asezat am luat la rasfoit meniul, mai mult din curiozitate decat de sete. Pe cele doua pagini ale meniului se regasesc majoritatea bauturilor alcoolice si non-alcoolice din mai toate localurile de gen: cateva sortimente de bere cu preturi cuprinse intre 5-10 lei, cateva tipuri de cocktailuri alcoolice ( Cuba Libre , Screwdriver, Mojito, etc) la preturi care merg pana la 15 lei (pentru cele servite in pahare mai mari), limonada, citronada, fresh (10-12 lei), cafele si sucuri carbogazoase (6-10 lei).cafe

Dupa foarte multe minute de "gandire" (servirea a fost cam lenta, caci se presupune ca ai nevoie serios de timp sa alegi ceva dintr-un meniu de doua pagini), ne-am hotarat sa acordam o sansa limonadei cu gheata, pentru ca, venind de afara, rezonam cam la aceeasi temperatura cu paharul aburit. A fost buna, dar cam dulce.

Nu a lipsit mult pana cand ne-au cazut privirile si pe felia de deserturi de unde ne faceau cu ochiul cateva sortimente de tort (cu ciocolata, cu nuca, un alt fel de tort cu ciocolata – the good one; toate sunt delicioase, dar cel din urma iti da senzatia aceea placuta si vinovata, chiar inainte sa-l termini, ca vrei mai mult). Desi initial comandasem doar doua felii de tort, in scurt timp am ajuns la cinci, asa ca am incercat toate felurile din meniu. Vi-l recomand pe cel cu nuca si pe cel de ciocolata (al doilea in ordinea din meniu). O felie de tort costa 12 lei.

Ce ne-a gonit in cele din urma din Dolce Cafe a fost fumul de tigara (odata cu aglomeratia de la etaj s-a ingrosat si fumul de tigara, iar ventilatia era complet absenta) si meciul de fotbal proiectat pe plasma atarnata pe unul din pereti, care a iscat un cor de urale si alte sunete onomatopeice din partea clientilor de gen masculin. Cand s-a instalat si impresia de terasa de cartier la care am nimerit din greseala, am hotarat sa ne retragem.

La capitolul muzica Dolce Cafe are un meniu la fel de saracut: in mare parte in difuzoare urla radioul, iar in pauza meciului ne-au stresat timpanele si corzile vocale cu un best-off Michael Jackson pus de cateva ori pe repeat.

Dolce Cafe este un loc de vizitat, daca ajungeti des in zona Lipscanilor si ati cam epuizat celelalte birturi, hanuri si locande din zona. Dar, eu m-as intoarce fie si numai pentru tortul cu nuca.

Dolce Cafe se afla pe str. Selari nr. 28.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea